Timp de citire: < 1 minut

Huawei se află de ceva timp într-o situație deloc plăcută. Aceștia au rămas în 2019 fără posibilitatea de a utiliza serviciile Google, asta după ce SUA au restricționat posibilitatea companiei chineze de a face afaceri cu companiile americane. Astfel, Huawei a început dezvoltarea unei suite proprii de aplicații, care să acopere lipsa serviciilor Google.

Publicitate

Nu a fost însă de ajuns, iar Huawei a anunțat acum mai bine de un an faptul că pregătește un nou sistem de operare propriu, numit HarmonyOS. Conform lui Wang Chenglu, președintele departamentului software la Huawei Customer Business Group, a spus că prima variantă beta a sistemului de operare open-source va fi disponibilă de pe 18 decembrie, urmând ca acesta să apară pe telefoane din 2021.

Executivul a anunțat că 90% dintre smartphone-urile companiei vor fi gata de update, asta când va fi cazul. Nu știm cum va evolua situația companiei în urma noilor alegeri din SUA, dar prezența unui nou sistem de operare reprezintă o necesitate la care mulți visăm. Este nevoie de competiție pe piața de smartphone pentru a vedea îmbunătățiri majore.