Timp de citire: < 1 minut

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a sugerat că producătorul ar trebui să se axeze mai mult pe partea software. Conform spuselor sale, echipa trebuie să „îndrume lumea”, mai ales că acum compania este independentă de SUA.

Huawei încearcă de ceva timp să diversifice produsele pe care le produce, mai ales după ce hardware-ul folosit a fost afectat grav în ultimii 2 ani după restricțiile impuse de administrația Trump.

Încă din momentul în care compania a ajuns pe Lista Entităților (o listă de companii cu care organizațiile și cetățenii din US nu au voie să colaboreze fără permisiune specială) a pierdut o bună parte din market share pe piața de smartphone-uri. De asemenea, și infrastructura 5G a celor de la Huawei a fost interzisă în mai multe țări, printre care și România.

Huawei încearcă să dezvolte un ecosistem propriu, iar asta se vede. Noul HarmonyOS promite să fie centrul acestuia, conectând telefoanele cu ceasurile, tabletele și restul dispozitivelor produse de companie. Se pare că săptămâna viitoare am putea afla mai multe detalii despre noul OS, iar compania speră să ajungă la un număr de 300 de milioane de utilizatori de HarmonyOS până la finalul anului 2021.