Timp de citire: 2 minute

Huawei Petal Maps este noua alternativă la Google Maps din partea companiei chineze. Această aplicație a fost prezentată în cadrul evenimentului de lansare a lui Huawei Mate 40 Pro, telefon cu care ne-am jucat și noi.

În timpul petrecut cu noul flagship Huawei, am testat și aplicația Petal Maps. Ca idee, aceasta a fost testată în orașul meu natal, Onești, de care nu a auzit foarte multă lume. De ce am ținut să menționez asta? Pentru că nu este un oraș foarte cunoscut, iar asta ar putea provoca probleme cu numele străzilor. Discutăm despre asta în cadrul acestui articol.

Aplicația în sine arată bine. Avem posibilitatea de a activa opțiunea Dark Mode. Avem un design ce se adaptează la ceea ce Huawei numește „magazine style design”.

Cât despre navigare, aceasta este ușoară și sigură. Menționam mai devreme faptul că ar putea fi probleme cu denumirile străzilor, dar nu sunt. Petal Maps este bazată pe TomTom, iar acuratețea detaliilor de pe hartă este foarte bună.

Navigarea poate fi aleasă în funcție de ETA (Estimated Time of Arrival). astfel încât ruta să fie mai scurtă sau mai lungă. Încă nu există opțiunea de a călători cu un alt mijloc de transport în afară de mașină (nu în România), dar sunt sigur că va fi adăugată în viitor.

View-ul din aplicație se poate controla prin gesturile prin aer, fiind mai sigur atunci când sunteți la volan. Adică, țineți palma spre telefon, acesta o detectează, iar la o apropiere burscă de device, view-ul din aplicație se va modifica (veți vedea toată harta sau împrejurimile în funcție de locația în care vă aflați).

Huawei Petal Maps are potențial și sunt sigur că va evolua în timp. Apreciez faptul că Huawei se străduiește să ofere experiența GMS prin intermediul HMS, dezvoltând rapid aplicații pentru propriul ecosistem. Poate ar mai fi lucruri de testat la această aplicație, dar cred că am acoperit esențialul.

Aplicația Huawei Petal Maps poate fi descărcată prin intermediul Petal Search