Timp de citire: 9 minute

Huawei Watch GT2 Pro a devenit parte din viața mea atunci când am început să îl folosesc cu scopul de a-mi monitoriza sănătatea. M-am jucat mult timp cu el, asta pentru a vă oferi un punct de vedere corect referitor la performanța ceasului. L-am luat cu mine în drumeții și în diverse excursii și m-am bucurat de o monitorizare activă a stării mele de sănătate în orice situație.

Astăzi a venit momentul să vă împărtășesc opinia mea despre acest ceas. Nu voi intra în multe detalii tehnice, însă mă voi asigura că acopăr toate specificațiile importante. Rămâneți cu mine până la finalul acestui articol pentru a afla cum s-a descurcat Huawei Watch GT2 Pro în cele aproape 2 luni de utilizare.

Cuprins

 1. Unboxing
 2. Construcție & design
 3. Display
 4. Performanță & conectivitate
 5. Sunet
 6. Baterie & încărcare
 7. Software
 8. Aplicație
 9. Monitorizare
 10. Concluzii

Unboxing

Huawei Watch GT2 Pro vine într-o cutie în formă de cub, specific ceasurilor. La interior găsim watch-ul, două curele, alături de cablu și dock-ul de alimentare. Pachetul vine cu tot ceea ce este necesar pentru a începe să folosim ceasul fără probleme.

Construcție & design

Unul dintre cele mai importante aspecte la acest ceas este construcția. Avem aici o combinație de materiale premium, ceva ce pur și simplu ador la GT2 Pro. Discutăm despre safir pe partea frontală, ceea ce îl protejează împotriva zgârieturilor și șocurilor. Pe lângă asta, carcasa este realizată din titan, ceea ce îl face mai ușor, dar și mai premium și rezistent.

Partea din spate este realizată din ceramică și oferă rezistență împotriva zgârieturilor și șocurilor. E clar: Watch GT2 Pro este construit ca un tanc. Rezistă în orice condiții, mai ales că avem aici certificare IP68 și rezistență la apă până la 50ATM. Excelent la capitolul construcție, unde am fost impresionat de calitatea asamblării. Se simte și arată ca un ceas premium.

Design-ul este unul simplu, însă foarte elegant. Asortat cu un watch face elegant, arată fantastic pe mâna oricui. Deși discutăm despre o carcasă de 46mm și o greutate de 52g, acesta se potrivește oricui, fiind subțire și ușor. Eleganța și superioritatea materialelor nu m-au impresionat doar pe mine, ci și pe alte persoane cu care am intrat în contact.

Display

Huawei Watch GT2 Pro aduce un display excelent, de 1.39 inch. Panoul adoptat aici este unul AMOLED și oferă o rezoluție de 454 x 454 pixeli. Textul este sharp, iar culorile sunt vii și ies în evidență. Luminozitatea maximă de 1100 de niți, care se poate ajusta automat, este un mare avantaj în lumina directă a soarelui, acolo unde alte ceasuri nu ar face față la fel de bine. Nicio problemă aici: totul se vede clar.

Avem aici și funcția de Always on Display, care va funcționa ca la un ceas obișnuit. Din păcate, aici găsim doar teme preinstalate pentru AOD și nu pot fi personalizate. Dar măcar avem opțiunea de a le schimba și sunt câteva la număr.

 

Performanță & conectivitate

Huawei Watch GT2 Pro nu este cel mai performant ceas de pe piață. Echipat cu procesorul Kirin A1 și 32MB RAM, acesta este gândit mai mult pentru a oferi o autonomie lungă și acces la funcții de bază. Sigur, avem animații în interfață, însă nu sunt cele mai smooth și nici nu este cel mai rapid ceas pe care l-am folosit.

La interior găsim un spațiu de stocare de 4GB, ceea ce e ok, dar departe de 16 sau 32GB cât oferă alte ceasuri mai noi, cum ar fi chiar noua serie de la Huawei, Watch 3 Series.

La capitolul conectivitate nu sunt multe de spus. Avem NFC, dar nu funcționează în România, GPS și Bluetooth, aici lipsind conexiunile Wi-Fi sau LTE. E puțin dezamăgitor, dar nu m-a deranjat atât de mult precum credeam.

Baterie & încărcare

Huawei Watch GT2 Pro vine cu o baterie mare, care îi asigură lejer două săptămâni de utilizare obișnuită, adică fără always on display și fără toate funcțiile de monitorizare automată activate. Dacă totuși decideți să le activați, așa cum am făcut și eu, bateria va ține undeva la 5-6 zile.

Încărcarea nu este prea rapidă, din păcate. Din testele noastre am obținut un timp de încărcare de 2 ore, ceea ce nu este foarte rapid, dar compensează prin autonomia lungă.

Sunet

Da, aici includem și capitolul sunet. Huawei Watch GT2 Pro vine cu un difuzor lateral și cu microfoane. Sunetul redat de speaker este ok și clar, dar nu la volum maxim. E de înțeles, mai ales că discutăm despre un difuzor de ceas.

M-a surprins calitatea apelurilor, care este la nivel înalt. Vocea mea se aude clar, iar eu înțeleg cu ușurință persoana cu care vorbesc. A devenit atât de plăcut să vorbesc la telefon de pe ceas încât nimic nu mă mai chinui să scot telefonul din buzunar.

Software

Huawei Watch GT2 Pro rulează LiteOS, un sistem de operare dezvoltat de Huawei și gândit pentru a consuma cât mai puține resurse. Nu este cel mai rapid OS, dar asta se poate datora și procesorului mai slăbuț. El vine cu multe funcții de monitorizare a sănătății. Pornim de la puls, care este monitorizat automat, și ajungem la nivelul stresului, saturația de oxigen sau somn. Toate acestea pot fi monitorizate automat, asta dacă activați opțiunile din Huawei Health.

O mare problemă pe care mulți au constatat-o era lipsa de aplicații pe ceasurile Huawei. Se pare că nu mai este o problemă. Ceasul Huawei Watch GT2 Pro a primit suport pentru aplicații în urma actualizărilor software. Deși nu multe la număr, acestea apar în număr din ce în ce mai mare în store-ul de aplicații de pe Huawei Health. Acestea pot fi instalate fără probleme și pot fi utilizate direct de pe ceas.

Un lucru care nu mi-a plăcut este lipsa posibilității de a răspunde la mesaje de pe ceas, ceva ce Huawei ar trebui să implementeze în update-uri.

Că veni vorba de update-uri, ceasul este actualizat constant și primește feature-uri noi sau îmbunătățiri la capitolele stabilitate și monitorizare. De când am ceasul la teste, am primit 3 update-uri la el. Asta mă face să cred că Huawei va oferi un suport excelent pentru acest device în timp, lucru care sunt sigur că va încânta mulți utilizatori.

Navigare

Navigarea prin interfață se realizează cu ajutorul glisării și swipe-urilor. Avem un meniu special cu toate aplicațiile instalate pe ceas, meniu ce poate fi accesat prin apăsarea butonului din partea de sus. De asemenea, avem posibilitatea de a personaliza funcția butonului de jos, el fiind presetat pentru a deschide meniul cu workout-uri.

Avem aici un tab special pentru notificări, care poate fi accesat glisând de jos în sus în homescreen. De asemenea, glisând în dreapta și stânga putem accesa widget-urile care ne oferă un preview legat de monitorizarea sănătății sau lista cu contacte/player-ul audio, în funcție de cum dorim să personalizăm ordinea acestora și funcționalitatea.

Pentru a schimba un watch face nu este nevoie de mare lucru. În meniul principal apăsăm lung pe ecran, iar mai apoi vom ajunge în meniul cu watch face-uri, unde vom putea selecta și personaliza fiecare watch face instalat pe ceas (dacă acesta permite personalizarea). Watch Face-urile sunt multe la număr, iar acestea pot fi adăugate și din aplicația Huawei Health, unde putem găsi o varietate mare de imagini de fundal, unele gratis și unele pe care trebuie să le cumpărăm.

Aplicație

Huawei Health este aplicația cu care gestionăm ceasul. Fie că e vorba de funcții sau de watch face-uri sau aplicații, toate pornesc de aici. Aplicația are un UI plăcut, cu un home screen primitor și care ne pune la dispoziție widget-uri cu informații legate de starea noastră de sănătate.

De aici putem accesa fiecare widget pentru a vedea informații detaliate. De asemenea, în tab-ul „Devices” vom găsi toate dispozitivele noastre Huawei conectate la aplicație. De aici gestionăm aplicațiile, muzica de pe ceas (poate fi adăugată) și watch face-urile. De asemenea, putem face setări ceasului, adăuga contacte favorite (pe care le apelăm de pe ceas), activa monitorizarea automată pentru anumite funcții și nu numai.

De asemenea, aplicația ne pregătește săptămânal și lunar un rezumat al activităților noastre fizice. Putem vedea și ultimele workout-uri efectuate, iar în cazul unor plimbări sau ieșiri la alergat, ceasul de va oferi o hartă generată prin GPS cu traseul parcurs de noi.

Monitorizarea sănătății

Huawei Watch GT2 Pro se descurcă excelent la capitolul sănătate. Avem aici posibilitatea de a monitoriza diverse aspecte, începând de la puls și până la somn. Avem mulți senzori care au grijă ca precizia datelor să fie una cât mai mare, iar software-ul nu face nimic altceva decât să ajute la acest lucru.

Pulsul poate fi monitorizat automat. Fie îl setăm să măsoare constant la un interval de timp, fie îl putem lăsa să monitorizeze inteligent. Ceasul va măsura pulsul în funcție de modul în care acesta variază într-un interval de timp. Eu am ales a doua opțiune, motivul principal fiind autonomia.

 

Saturația de oxigen este ceva ce îmi doream ca ceasul meu să poată monitoriza. Huawei Watch GT2 Pro o face excelent și asta mă bucură. Cu o precizie foarte bună, acesta îmi oferă niște valori orientative legate de saturația de oxigen din sânge. Astfel pot să îmi dau seama că ceva este în neregulă și poate semnala contactul cu virusul SARS-Cov2. Monitorizarea SpO2 poate fi realizată și ea automat. Ceasul detectează când sunteți relaxat și rămâneți într-o poziție pentru mai mult timp și „profită” de moment pentru a vă face o analiză.

De asemenea, nivelul de stres este și el monitorizat foarte bine, bazându-se pe mai multe valori colectate de ceas.

Somnul este un aspect pe care am observat că ceasul îl monitorizează foarte bine. Avem statistici clare, care ne arată cum am dormit, cât timp, de câte ori ne-am trezit și cât de mult ne-am mișcat în timpul somnului. De asemenea, Huawei Health oferă și sfaturi pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim calitatea somnului.

 

Un lucru care mi-a plăcut a fost faptul că ceasul poate face distincția dintre somnul de noapte și nap-urile din timpul zilei, ceea ce este foarte bine. În fiecare dimineață vom primi un scor pentru modul în care a decurs noaptea pentru noi, în urma evaluării calității somnului.

Activități fizice

Activitățile fizice sunt bine monitorizate de ceas. Cu peste 100 de exerciții și antrenamente ce pot fi monitorizate de Watch GT2 Pro, nimeni nu va duce lipsă de nimic. Datele colectate de ceas în timpul antrenamentelor sunt numeroase. Acestea sunt analizate și prezentate în aplicația Huawei Health sub formă de grafice și cu detalii legate de acestea.

De asemenea, ceasul va monitoriza traseul parcurs în timpul activităților fizice din exterior, urmând ca mai apoi să îl afișeze în aplicație. Apreciez că traseul este afișat cu mai multe detalii. Când ne oprim să facem o poză, ne afișează acel moment pe traseu. Dacă ne oprim puțin să ne odihnim, va adăuga oprirea pe hartă. Ne va afișa zonele în care am atins altitudinea maximă pe traseu și chiar și locul unde am avut pulsul cel mai crescut.

Nu puteam să uităm de numărul de pași. Acesta este monitorizat constant și este realizată o medie cu numărul de pași înregistrați de telefon. Astfel obținem un rezultat cât mai precis legat de activitatea noastră fizică.

De asemenea, ceasul monitorizează și numărul de kilometri parcurși în ziua respectivă și îl afișează în aplicație. Pe lângă asta, putem seta și un goal pentru numărul de pași, astfel încât să ne motiveze să rămânem activi în timpul zilei. Ceasul ne felicită de fiecare dată când ne atingem obiectivele, indiferent că e vorba despre obiectivul de pași sau obiectivul setat pentru fiecare activitate fizică în parte.

Statistici săptămânale și lunare

Vorbeam mai devreme despre statisticile lunare și săptămânale generate de aplicația Huawei Health. Acestea sunt comparate cu rezultatele obținute în trecut de noi. Vedem câte workout-uri am realizat, câți pași am realizat în medie, cât de bine am dormit și multe altele. Dacă vă place ce vedeți, puteți împărtăși rezultatele dumneavoastră cu prietenii.

Concluzie

Huawei Watch GT2 Pro este un ceas excelent și oferă funcții de monitorizare a sănătății foarte precise și utile. De asemenea, este echipat cu un ecran superb și este realizat din materiale de calitate, oferind și un design plăcut în același timp. Pe lângă asta, avem o baterie uriașă, care ne va ține ceasul departe de încărcător pentru cel puțin 6 zile, ceea ce este excelent.

Deși nu este cel mai rapid ceas de pe piață, eu am fost extrem de mulțumit de ceea ce poate face. A fost cu adevărat un upgrade față de precedentul meu ceas și nu intenționez să îl schimb prea curând. Sunt sincer impresionat de precizia cu care ceasul monitorizează sănătatea și activitățile fizice, motiv pentru care îl recomand oricui.

Preț & disponibilitate

Huawei Watch GT2 Pro este disponibil la următoarele magazine online:

 • Huawei – 1100 de lei
 • Flanco – 1200 de lei
 • Media Galaxy – 1100 de lei