Timp de citire: 2 minute

Huawei a intrat într-o perioadă tare plină de încercări începând de anul trecut, când USA a impus restricții împotriva companiei. Deși a trecut mai bine de un an, îmbunătățiri nu se văd. Chinezii sunt în continuare pe un drum care devine din ce în ce mai complicat.

Publicitate

Recent compania TSMC, cea care produce chip-uri pentru diverși producători de procesoare, a anunțat că nu vor mai primi comenzi de la Huawei. Asta ar însemna că Huawei trebuie să găsească rapid un furnizor de chip-uri.

„TSMC a încetat să mai ia noi comenzi de la Huawei după ce noua modificare a regulilor a fost anunțată să respecte pe deplin cel mai recent regulament de control al exportului”, a declarat o sursă externă.

„Dar cele deja în producție și acele comenzi pe care TSMC le-a luat înainte de noua interdicție nu sunt afectate și ar putea continua să meargă înainte dacă aceste cipuri ar putea fi expediate înainte de mijlocul lunii septembrie.”

Huawei ar putea apela la SMIC pentru chip-uri care să le permită fabricarea procesoarelor Kirin. De asemenea, și alte componente mici, dar esențiale, sunt acum lipsă datorită restricțiilor.

 

Nu știm cum va ieși Huawei din situația asta, dar dacă nu o vor face, viitorul companiei pe partea de smartphone-uri va fi pus în pericol. Deja au pierdut milioane de utilizatori datorită lipsei serviciilor Google. Îmi plac telefoanele lor, mai ales noul P40 Pro cu care m-am și jucat câteva săptămâni.

Voi ce părere aveți? Va face Huawei față situației? Scrieți opiniile voastre în comentarii.