Timp de citire: < 1 minut

În ultimele zile administrația Trump a lansat o nouă rundă de restricții pentru Huawei. Prima dată au fost extinse până în mai 2021, iar acum SUA încearcă să atragă TSMC de partea lor. De asemenea, SUA pune presiune și pe alți producători să oprească colaborarea cu compania chineză.

Publicitate

Cea mai mare lovitură recentă este decizia de a bloca livrările de chip-uri de la producătorii din toată lumea către Huawei. Problema este că, chinezii au achiziționat deja chip-uri pe 5nm de la TSMC pentru Kirin 1000 și acum ar putea rămâne fără furnizor.

Huawei nu este singura care iese pe minus. TSMC ar înregistra pierderi de 5 miliarde de dolari din cauza deciziei SUA. Conform unor surse din China, autoritățile de acolo pregătesc un plan prin care să se impună contra-măsuri împotriva câtorva companii americane, ca răzbunare. Companiile țintă sunt Qualcomm, Apple, Cisco și Boeing. Pierderile cauzate de o asemenea răzbunare ar ajunge la 37 de miliarde de dolari.

Totuși, TSMC pare să nu vrea să abandoneze Huawei. E tare complicat ceea ce se întâmplă și, cu cât se vor apropia mai mult alegerile din SUA, cu atât administrația Trump va deveni mai agresivă.