Timp de citire: 3 minute

Am primit în urmă cu câteva săptămâni adaptorul Tenda U12, care are ca scop amplificarea conexiunii la internet a dispozitivului la care este conectat și înlocuirea unei plăci wireless la un PC/laptop.

Publicitate

În cadrul acestui articol veți afla dacă merită sau nu cumpărat acest adaptor și dacă reușește să ofere viteze bune de internet dispozitivelor la care este conectat.

Unboxing

La capitolul unboxing nu putem discuta despre ceva special. În cutie primim adaptorul, un adaptor USB și un CD cu drivere și manualul de instrucțiuni.

Expriența este una simplă fără lucruri ieșite din comun.

Construcție & design

Adaptorul este realizat din plastic. Acesta este unul de calitate și nu se simte ieftin în mână. Design-ul este simplu, Tenda U12 având culoarea albă și logo-ul Tenda pe el. Avem și un buton micuț pe partea dreaptă, care vă va ajuta în timpul utilizării.

Simplitatea liniilor lui Tenda U12 îl vor face să arate bine indiferent de logul unde va fi acesta plasat. Avem și un LED albastru care va arăta statusul conexiunii.

Performanță

Performanța acestui adaptor este una foarte bună, fiind echipat cu suport pentru Wi-Fi Dual-Band și suport Gigabit. Adaptorul se conectează prin USB și oferă viteze foarte bune, indiferent dacă discutăm despre banda de 2.4 sau cea de 5GHz.

2.4 GHz

 

5GHz

 

Testele au fost realizate în rețeaua Digi, cu abonamentul Fiberlink 1000. Router-ul la care a fost conectat adaptorul este un Tenda AC18.

Pot spune că Tenda U12 poate aduce unui laptop/PC mai vechi viteze demne de un dispozitiv modern. Testul este realizat pe un Allview AllBook X, iar asemenea viteze nu am mai prins vreodată cu el.

Software

Adaptorul vine cu aplicația proprie de unde se pot alege conexiunile la care acesta va fi conectat. De aici puteți administra mai multe setări și opțiuni disponibile cu acest adaptor. Tenda U12 este compatibil cu Windows, Linux si MAC.

Driver-ul poate fi descărcat de aici.

Concluzii

Adaptorul Tenda U12 este unul ce își face treaba foarte bine, oferind viteze aproape excelente indiferent de banda de internet la care acesta a fost conectat.

Pentru prețul său, acest adaptor va fi de mare ajutor pentru oricine dorește performanțe bune pe conexiune Wi-Fi.

Preț & disponibilitate

Adaptorul Tenda U12 AC 1300 cu suport Gigabit poate fi găsit la următoarele magazine online:

  • Altex – 65 de lei
  • PC Garage – 130 de lei
  • evoMAG – 122 de lei