Timp de citire: 3 minute

Am avut ocazia zilele acestea să testez un kit de adaptoare de la Tenda, Powerline P200. Iată impresiile mele:

Publicitate

Unboxing

Kit-ul vine într-o cutie ce se deschide ca un sertar. În interiorul acesteia găsim cele două adaptoare, două cabluri Ethernet, un manual de instrucțiuni și un CD cu manualul digital.

Kit Tenda Powerline P200

Adaptoarele sunt micuțe și elegante, fapt ce le va face perfecte pentru amplasarea în orice încăpere. Acestea vin cu iluminare LED de culoare verde.

Adaptor

Instalare & conectare

Acest kit este ușor de instalat. Adaptoarele sunt conectate la priză. Unul dintre ele va fi legat la router, iar al doilea adaptor poate fi pus intr-o altă cameră. Cu cablul Ethernet vă puteți conecta un alt dispozitiv, spre exemplu un TV.

Specificații & detalii

Kit-ul Powerline P200 oferă viteze de transfer de până la 200mbps. Ambele adaptoare vin echipate cu 1 x port RJ45 prin care sunt conectate routerul și dispozitivul care primește internet. Cum am menționat și mai sus, aceste adaptoare vin cu LED-uri de culoare verde, cu simboluri pentru POWER, PLC și LAN. Securitatea acestor adaptoare este asigurată de Advanced Encryption Security (AES) pe 128bit. Cum am precizat anterior, acest adaptor este unul micuț, având dimensiunile 53 x 53 x 27mm.

PENTRU EFICIENȚĂ CRESCUTĂ, CONECTAȚI ADAPTOARELE LA PRIZĂ, NU LA PRELUNGITOR.

Viteză

Dat fiind faptul că acest adaptor nu este unul wireless care să funcționeze drept extender nu am putut să fac un speed test cu acesta. Cu toate acestea, l-am testat altfel. Am un TV Samsung mai vechi, cu un chip WiFi nu foarte bun, care nu poate prinde foarte mult. Am folosit acest kit Tenda Powerline P200 și, prin cablul Ethernet, m-am putut bucura în sfârșit de o calitate video pe Netflix, HBO și YouTube mult mai bună. Nu au existat întreruperi, iar adaptoarele s-au descurcat excelent. Ca bonus, ele au un consum foarte mic de energie.

Concluzii

Merită să cumpărați acest kit? Da, dacă nu aveți un TV într-o cameră unde internetul nu atinge niște viteze mulțumitoare sau poate vreți să vă jucați pe laptop într-o altă cameră. Cu vitezele oferite de aceste adaptoare veți avea o experiență plăcută de utilizare a device-urilor conectate la acestea.