Timp de citire: 2 minute

Am testat săptămânile trecute o placă de rețea PCIe Wi-Fi Tenda E12 AC1200, creată special pentru desktop-uri. Aceasta promite conexiuni stabile și viteze crescute, iar după perioada de testare pot afirma acest lucru.

Publicitate

M-am jucat cu această placă de rețea în propriul PC, deja depășit de vremurile și componentele hardware de ultimă generație. Discutăm despre un i5-7500 cu 4 nuclee și 4 fire de execuție, 12GB RAM și o placa de bază Gigabyte H110M-S2H. Cu toate că hardware-ul desktop-ului meu e depășit, placa de rețea a făcut față cu brio.

Conectată la PC, am folosit desktop-ul ca în mod obișnuit. Și supriză: nu a existat nicio diferență notabilă. Deși pe cablu aveam deja niște viteze extraordinare și o conexiune stabilă, același lucru îl pot spune și acum, când conexiunea nu mai depinde de un cablu.

Placa de retea Wireless TENDA E12, Dual Band 300 + 867 Mbps

Am făcut teste folosindu-mă de câteva programe online, iar rezultatele au fost exact cum mă așteptam: un ping scăzut, viteze de transfer mari, care fac placa de rețea bună chiar și pentru gaming, dar și o stabilitate foarte bună.

Avem aici conexiune de tip Dual-Band, cu rate de transfer de 300, respectiv 867Mbps. Astfel putem conecta desktop-ul la rețele Wi-Fi de 5GHz, fapt ce va îmbunătăți semnificativ stabilitatea și viteza de internet.

În viața de zi cu zi totul merge bine și nu am avut nicio problemă legată de creșterea bruscă a ping-ului. De asemenea, adaptorul cooperează bine cu router-ul și de la distanță, chiar dacă între router și PC sunt câțiva pereți în cale. Al său design cu antene duble crește acoperirea la care acest adaptor își face treaba, astfel că poate fi folosit fără probleme oriunde.

Singura limitare a acestuia este faptul că nu îl puteți folosi la un laptop, fiind necesar un port PCIe. Totuși, dacă aveți un desktop și vreți să uitați de existența cablului Ethernet, aici este soluția. Tenda E12 oferă viteze mari și stabilitate în utilizare, exact ca o conexiune pe cablu. Acoperirea sa este una suficient de mare datorită celor două antene integrate aici.

Preț & disponibilitate

Tenda E12 poate fi găsită la următoarele magazine autorizate:

  • evoMAG – 119 lei
  • CEL.ro – 133  de lei