Timp de citire: 3 minute

Google a lansat acum 2 zile 4 noi dispozitive electronice. Acestea sunt Pixel 5, Pixel 4a 5G, Chromecast și Nest Audio, despre care vom discuta, pe rând, tot în acest articol.

Publicitate

Pixel 5

Google Pixel 5 face parte din noua serie de telefoane de la Google. Acesta aduce un procesor Snapdragon 765G, care oferă suport pentru conectivitate 5G. De asemenea, Google a inclus, după multe critici și nemulțumiri, o cameră ultra-wide pe acest telefon. Totuși, compania a decis să renunțe la senzorul Soli radar, asta însemând că aici nu avem parte de deblocare facială sau gesturi în aer.

Deși s-a renunțat la deblocarea facială, telefonul a adoptat un senzor de amprente fizic, poziționat pe spate. Partea frontală vine cu un design fără notch, optându-se pentru o cameră decupată în display, poziționată în partea stângă. Că veni vorba, ecranul acestui telefon vine cu un panou de 6″, AMOLED, cu o rezoluție de 2,340 x 1,080 de pixeli, care aduce suport și pentru o rată de refresh de 90Hz.

O altă schimbare pozitivă vine la partea de baterie, unde Google a ascultat criticile utilizatorilor, iar acum primim o capacitate de 4000mAh, care ar trebui să ducă fără probleme o zi întreagă de utilizare. Există și alte detalii despre Google Pixel 5, printre care se numără un design ce-i oferă rezistență la apă, suport pentru încărcare wireless, o capacitate de stocare de 128GB și un preț de pornire de $699.

Pixel 4a 5G

Anul acesta nu am avut parte de un Pixel 4a XL. Google a lansat o variantă mai premium al lui 4a, dar și o variantă mai accesibilă pentru Pixel 5. Telefonul Pixel 4a 5G vine la un preț de $499 și aduce o mare parte din specificațiile și funcțiile de pe fratele său mai scump. Device-ul a adoptat un Snapdragon 765G, un design pe partea frontală care este foarte similar și un aranjament de camere pe spate identic.

Ceea ce nu primește Pixel 4a este suportul pentru încărcare wireless, rezistență la apă și un ecran de 90Hz. Totuși, acesta vine cu un headphone jack.

Chromecast

Google a prezentat, în cadrul evenimentului, o nouă versiune de Chromecast. Aceasta vine cu o telecomandă, demonstrând faptul că Google își ascultă clienții. Totuși, este mai mult de discutat despre acest dispozitiv, nefiind acesta singurul lucru nou.

Google a utilizat un nou design pentru Chromecast, inspirându-se de la Chromecast Ultra și de la boxele Nest Mini. În interior, device-ul are hardware capabil să ofere conținut 4K HDR la 60 FPS. De asemenea, avem și suport pentru Dolby Atmos și sunet surround.

Cât despre telecomandă, aceasta vine cu microfon și cu un buton ce oferă acces rapid la Google Assistant. De asemenea, avem aici și scurtături pentru YouTube și Netflix. Ceea ce poate trezi confuzie este faptul că acest Chromecast rulează Google TV. Acesta rulează peste Android TV și aduce elemente noi de design, împrumutate de la aplicația Google Play Movies.

Noul Chromecast este disponibil la prețul de $49.

Nest Audio

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Nest Audio, o nouă boxă inteligentă a companiei americane. Acesta vine cu noi componente hardware ce-i permit să aibă un sunet cu 75% mai puternic decât Google Home. De asemenea, noua boxă produce și cu 50% mai mult bass decât modelul menționat anterior.

Pe device există LED-uri, acestea aprinzându-se atunci când asistentul vocal este activat. De asemenea, pe partea din spate găsim un buton pentru pornirea și oprirea microfonului, util pentru a nu activa asistentul din greșeală. Boxa vine și cu un Media EQ, care poate fi ajustat automat în funcție de ce ascultați. Tot aici primim și suport pentru multi-room audio.

Noul Nest Audio poate fi achiziționat la prețul de $100.