Timp de citire: 2 minute

Google va anunța în curând prima versiune de Android 12 Developer Preview. Acesta ar putea aduce un nou design al interfeței și noi funcții, printre care și un mod split screen mai avansat. Astăzi au fost postate primele capturi de ecran cu noile elemente de design ale UI-ului lui Android 12.

Publicitate

Acest nou look este unul mai minimalist, împrumutând unele elemente de design din iOS. Totuși, vedem aici și noi widget-uri interactive, mai rotunjite, dar și pictograme noi pentru aplicații.

Opțiunile de privacy par să se fi înmulțit și ele. Pe Android 12 vom putea să dezactivăm permanent accesul la cameră sau la microfon, iar sistemul de operare ne va anunța în momentul în care o aplicație folosește permisiuni în background.

De asemenea, conform unor leak-uri recente, Android 12 va aduce și un sistem avansat de personalizare a temelor, oferind utilizatorilor libertatea de a customiza telefonul după bunul plac.

Meniul de Quick Settings primește și el un design mai rafinat și aerisit față de versiunea anterioară. Acum sunt afișate doar 4 iconițe principale, urmând ca extinderea acestui meniu să ofere posibilitatea de a le vedea și pe celelalte.

Nu se știu alte detalii despre viitorul Android 12. Uitându-ne la schimbările de design, putem spune că Google are planuri mari pentru noua versiune a sistemului de operare.

Pentru mai multe informații în viitor, urmăriți-ne pe rețelele de socialziare.