Timp de citire: 3 minute

Mă joc de aproximativ o lună cu noul router Tenda AC23 – un monstru cu 7 antene care oferă acoperire incredibilă. L-am folosit cu plăcere, iar opinia mea despre acest router o veți afla în minutele următoare.

Publicitate

Unboxing

Router-ul vine într-o cutie neagră, cu imaginea acestuia pe ea. În interior vom găsi routerul, adaptorul, certificatul de garanție și un manual de instrucțiuni. Nimic deosebit la acest aspect.

Cutia are accente portocalii, specifice brand-ului Tenda.

Design & construcție

Design-ul acestui router este unul ce se va potrivi cu orice cameră din casa dumneavoastră. Este negru, „agresiv”, cu LED-uri albastre ce indică statusul conexiunilor la internet.

 

Acest router are un router cu 7 antene de 6dBi, care vor oferi o acoperire incredibilă. Pentru a înțelege, telefonul meu s-a conectat la rețeaua Wi-Fi încă de la parte, asta deși eu stau la etajul 3.

În casă este excelent. Prind semnal și din sufragerie, asta deși în fața camerei mele se află un perete de beton. Per total, sunt foarte mulțumit de acest Tenda AC23 la capitolul acoperire.

Perfromanță

Router-ul vine cu capacitatea de a oferi semnal Wi-Fi Dual-Band, dar și cu tehnologia MU-MIMO în banda de 5GHz. Un alt detaliu interesant este prezența unui amplificator de semnal integrat, care funcționează atât pentru banda de 2.4GHz, cât și pentru cea de 5GHz.

Router-ul este propulsat de două procesoare, unul de 1GHz și unul de 500MHz, care ajută la oferirea unei conexiuni stabile la internet.

Vitezele oferite de acest router pe Wi-Fi sunt excelente, iar asta se poate observa din testele realizate cu telefonul meu personal.

Viteze Wi-Fi

2.4 GHz

5GHz

Rezultatele acestor teste vorbesc de la sine. Abonamentul utilizat pentru efectuarea acestor teste este Digi Fiberlink 1000, iar telefonul pe care am realizat testul este un Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G.

Conectivitate & aplicație

La capitolul conectivitate stăm destul de bine. Avem aici 1 x port WAN cu suport Gigabit (10/100/1000), dar și 3 x porturi LAN (10/100/1000). Este mai mult decât suficient pentru o casă obișnuită, zic eu, oferind flexibilitatea de a conecta 3 device-uri la router prin cablu.

Aplicația Tenda Wi-Fi este foarte utilă pentru controlarea de la distanță a router-ului și a funcțiilor importante. Puteți schimba parola, numele, puterea de transmitere a semnalului Wi-Fi etc.

Impresii

Acest router mi-a oferit o experiență plăcută de utiliare. A mers foarte bine, fapt pentru care am și uitat de el pentru o perioadă. Vitezele de internet au fost rapide și constante, având un ping scăzut în jocuri și un timp scurt de descărcare a filmelor și programelor.

Pentru banii săi, acoperirea oferită este excelentă, telefonul conectându-se la rețeaua de Wi-Fi încă de la intrarea în bloc. Design-ul este atrăgător și se potrivește perfect camerei unui gamer și nu numai.

Preț & disponibilitate

Router-ul Tenda AC23 poate fi găsit la următoarele magazine online:

  • eMAG – 270 de lei 
  • PCGarage – 330 de lei