Timp de citire: 3 minute

Sistemul mesh Tenda MW5G a ajuns la mine în urmă cu câteva zile, timp în care l-am testat într-un apartament cu 4 camere. Am petrecut cât mai mult timp cu acesta pentru ca dumneavoastră să aveți o părere corectă.

Publicitate

Unboxing & prime impresii

Tenda AC1200 MW5G vine într-o cutie neagră, în interiorul căreia găsim cele două cuburi, alimentatoarele, un cablu de internet Gigabit și un quick start guide. Pachetul este unul simplu, dar care nu omite vreun element-cheie necesar bunei funcționări a sistemului.

Sistemul mesh este construit în totalitate din plastic. Având culoarea albă, în combinație cu design-ul minimalist adoptat de producător, aceste cuburi arată bine oriunde. Sunt mici și ușoare și pot umple fără probleme vreun spațiu gol dintr-o încăpere.

Performanță & conectivitate

Deși mici la prima vedere, cele două cuburi ce formează sistemul mesh sunt foarte puternice. Vitezele oferite sunt mari și constante în tot apartamentul. Ambele fac față cu brio unui perete de beton, ceea ce e bine.

Avem aici suport pentru standardele Wi-Fi 802.11ac/n/a la 5GHz și 802.11b/g/n 2.4GHz. Așadar, aici avem un sistem ce vine cu wi-fi dual band. Rata de transfer ajunge până la 867Mbps pe rețeaua de 5GHz, în timp ce pe cea de 2.4GHz atinge un maxim de 300Mbps.

Mi-a plăcut că se conectează imediat telefonul la cele două cuburi, iar trecerea se face lin de la unul la altul. Pe lângă asta, telefonul prinde conexiune la Wi-Fi încă de la etajul 1, asta în condițiile în care eu locuiesc la etajul 3.

Teste de viteză – wi-fi

Smartphone

 

 

PC

Fiecare cub este dotat cu un port LAN și un port WAN/LAN 10/100/1000Mbps. Mai avem și portul de încărcare și butonul de reset ascuns discret.

Aplicație

Despre aplicația Tenda am mai discutat în trecut. Aceasta este una simplă și poate fi ușor înțeleasă de oricine. Avem multe funcții disponibile, printre care putem remarca și un smart assistant.

Din această aplicație setăm router-ul foarte ușor, procesul fiind extrem de simplu. Alegem un nume pentru baza sistemului și introducem o parolă, urmând să introducem datele de conectare de la ISP. Asta este tot. Cel de-al doliea cub îl vom conecta din meniul aplicației, scanând pur și simplu un cod QR ce se găsește pe partea inferioară a router-ului.

Concluzii

Sistemul mesh Tenda AC1200 MW5G este unul ce își face treaba foarte bine, aducând un design minimalist și o performanță foarte bună în ceea ce privește acoperirea și viteza de internet.

Îl recomand persoanelor care doresc să asigure o conexiune stabilă în toată casa, acest router având multă putere și o largă arie de acoperire de 200mp.

Preț & disponibilitate

Sistemul mesh Tenda MW5G poate fi găsit la următoarele magazine online:

  • ForIT – 338 de lei
  • Altex – 297 de lei