Timp de citire: 3 minute

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G este cel mai nou smartphone de top al companiei coreene, primit la teste în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Acesta are ca scop aducerea unor specificații întâlnite pe telefoanele mai scumpe, dar la un preț mai mic. Bineînțeles că o scădere a prețului înseamnă și câteva compromisuri.

Publicitate

Mă joc cu acest terminal de la Samsung de 3 zile și pot spune că-l îndrăgesc. Vă invit să urmăriți în continuare acest articol pentru a vedea experiența de unboxing și pentru a afla care sunt primele mele impresii despre Samsung Galaxy S20 FE 5G.

Unboxing

Samsung Galaxy S20 FE 5G vine într-o cutie albă, cu inscripția “S20” pe partea superioară, în culoarea telefonului. Ambalajul are și o textură plăcută, care este formată din inscripții ce fac referire la modurile de fotografiere pe care acest telefon le poate oferi.

Cutia se desface lin, crescând suspansul viitorului utilizator. La interior suntem întâmpinați de telefon, sub care găsim un alimentator de 15W și un cablu de la USB-A la USB-C. Aici nu găsim vreo pereche de căști, acesta fiind primul compromis pe care-l observăm pentru scăderea prețului.

În partea superioară a cutiei găsim un plic cu logo-ul Samsung pe el, în care veți găsi certificatul de garanție, un quick stard guide și cheița pentru slotul SIM.

Experiența de unboxing este una simplă și rapidă, elementele componente fiind bine organizate în cutie. Deși s-au făcut compromisuri, la acest aspect nu se observă foarte tare, căștile fiind singurul element lipsă al pachetului obișnuit de la seria S.

Prime impresii

Primele impresii sunt foarte bune. Când am început să mă joc cu telefonul, am simțit cât de ușor și compact este (în comparație cu OnePlus 7 Pro-ul meu). Îmi place. Deși este realizat din plastic, telefonul se simte bine în mână. Acest material are și el avantajele lui: rezistență la impact și cost redus la înlocuire.

Pe partea frontală găsim un ecran măricel, de 6.5″, SuperAMOLED, cu o rată de refresh de 120Hz. Da, ați citit bine. Acest display are suport pentru rata de refresh de 120Hz. Desigur, aici primim doar un ecran FullHD+, dar nu e o mare problemă, mai ales că și pe seria S20 sau Note 20 trebuie să renunți la QHD+ pentru a folosi rata mare de refresh. Plus că aduce îmbunătățiri la partea de consum al bateriei.

La interior avem un procesor, țineți-vă bine, Snapdragon 865. Da, un procesor Snapdragon pe un telefon Samsung în Europa. Mă bucur că au ascultat de fani. Bine, pe modelul 5G veți găsi Snapdragon 865-ul mai devreme menționat, dar modelul cu 4G este propulsat de procesorul Exynos 990. Procesorul este ajutat de 6 sau 8GB RAM și de 128 sau 256GB stocare UFS 3.1.

Îmi place foarte mult acest telefon. Este foarte rapid și cred că se potrivește oricui. Avem parte de un design modern, de un hardware de top, dar și de conectivitate 5G. Totul la un preț de de doar 3600 de lei.

Cam atât pentru moment.

Vă invităm să urmăriți unboxing-ul video pe care l-am realizat: