Timp de citire: 4 minute

OnePlus 8, așa cum am precizat și la unboxing, a sosit la noi în urmă cu aproape 2 săptămâni. Am avut suficient timp să mă joc cu el și să-l testez. Vreau să încep prin a spune că acesta este cu adevărat un flagship. S-au făcut mici compromisuri, dar în unele zone. În rest, telefonul este premium.

Publicitate

Design

Când vine vorba de design, OnePlus 8 nu se complică. Păstrează aranjarea camerelor de pe OnePlus 7 Pro, ceea ce nu e rău, oferind o alternativă la design-ul ce se găsește pe telefoane precum Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra etc. Pot spune că îmi place destul de mult, iar pe culoarea Glacial Green arată foarte bine. Device-ul poate fi găsit și în nuanțele Onyx Black și Interstellar Glow.

Tot pe spate regăsim și logo-ul companiei. Este tare interesant lucrat pentru că, în funcție de poziția în care este privit, acesta devine negru sau alb.

Pe partea frontală avem parte de un display superb. Marginile sunt foarte mici, mai puțin bărbia care mai poate fi puțin tăiată, cel puțin din punctul meu de vedere. În partea de sus regăsim camera, ascunsă sub forma unei găuri în ecran, poziționată în partea stângă. Este foarte discret implementată și, sincer vorbind, dupa prima oră de utilizare e greu de observat.

Construcție

OnePlus 8 este construit din materiale premium. Avem parte de sticlă pe față și pe spate cu protecție Gorilla Glass 5 și o ramă din aluminiu. Pe spate este utilizat un finisaj mat (pe varianta primită de noi), ceea ce îl ajută împotriva amprentelor. Telefonul este îngust și se simte excelent în mână, fiind foarte ușor de folosit pentru aproape oricine.

Culoarea telefonului este foarte frumos aleasă, fiind un gradient ce trece de la albastru la verde în funcție de lumină.

 

Display

 

Că tot veni vorba de display, aici OnePlus au făcut ceva compromisuri față de 8 Pro, dar nu unele care să strice experiența de utilizare. Avem un panou Fluid AMOLED cu rată de refresh de 90Hz și luminozitate ce poate urca la 1000 nits. Culorile sunt excelent calibrate, ceea ce îl face foarte bun pentru vizionat filme, editat poze, gaming etc. Acestea pot fi setate după gustul utilizatorului, OnePlus oferind o gamă largă de opțiuni.

Avem parte și de acea găurică în ecran, deja un trend în 2020. Este discret poziționată în partea de sus și cu greu poate fi observată după primele ore de utilizare.

Rata de refresh de 90Hz este un plus pentru acest telefon. Nu e 120Hz, dar 90 are un avantaj: consum scăzut de energie. Avantajul unei rate de refresh ridicate este că oferă o senzație plăcută ochilor atunci când dăm scroll sau navigăm prin interfața telefonului. Unde mai punem că OnePlus are și un parteneriat cu Epic Games care, în mod uimitor, poate face telefonul să ruleze Fortnite la 90FPS. Se vede excelent pe display-ul lui OnePlus 8 și experiența este una foarte bună.

Rezoluția display-ului este una Full HD+, dar nu va strica calitatea imaginii. Este foarte bine detaliat și consider că a fost un compromis bun pentru a reduce din costul de producție.

Sub ecran găsim și fingerprintul optic, care nu pare să se fi schimbat prea mult față de generația trecută. El rămâne în continuare rapid, depășind fără doar și poate senzorul ultrasonic de pe telefoanele Samsung.

Pe lângă acestea, avem și un mod care îmbunătățește culorile atunci când ne uităm la conținut video, făcându-le mai vii și mai plăcute ochiului.

Un lucru care mi-a mai plăcut la ecranul lui OnePlus 8 a fost curbura destul de subtilă în comparație cu cea de pe OnePlus 7 Pro.

Concluzii

OnePlus 8 este un telefon cu un design elegant și frumos. Aranjamentul de camere îi oferă o personalitate aparte și nu am nimic de reproșat la capitolul acesta. Device-ul este construit din materiale premium, având finisaj mat pe spate, o adevărată plăcere la atingere. Display-ul este unul superb din toate punctele de vedere, deși mai slăbuț decât cel de pe fratele său mai mare, OnePlus 8 Pro. Cu toate acestea, telefonul intră cu ușurință în top 10 când vine vorba de ecran.