Timp de citire: < 1 minut

Carl Pei a fost CEO al companiei OnePlus din 2013, însă a decis să părăsească funcția acum câteva luni. Nimeni nu știe extact motivul pentru care Carl a luat această decizie, însă știam că va dori să își înceapă propria afacere. Pei a anunțat că a reușit să asigure 7 milioane de dolari ca fonduri de bază pentru noul business de la prieteni și familie.

Publicitate

Primii investitori în viitoarea companie sunt oameni importanți precum Tony Fadell, inventatorul iPod, co-fondatorul Twitter Kevin Lin și CEO-ul Reddit Steve Huffman. Pei și-a exprimat aprecierea pentru susținerea acestora: „noi plănuim să ne mișcăm repede spre viziunea noastră și suntem nerăbdători să vedem cum va reacționa piața”.

Sediul central va fi localizat în Londra, iar compania a început deja să caute angajați pentru Europa și India.

Deși Pei nu menționează cu ce se va ocupa business-ul său, un interviu acordat celord e la Wired a dezvăluit faptul că viitoarea companie se va axa pe produse audio. Primele produse vor ajunge pe piață începând cu anul 2021. Pei a explicat și că a părăsit compania OnePlus cu o lună înainte ca presa să afle, iar împărțirea funcției de CEO cu Pete Lau a fost una amiabilă.