Timp de citire: 3 minute

Am avut ocazia să testez adaptorul Tenda Powerline N300 pe parcursul a câteva zile, acesta lăsându-mi o impresie foarte bună.

Unboxing

Adaptorul
Adaptorul

Adaptorul Tenda Powerline N300 vine foarte drăguț ambalat, într-o cutie ce se deschide ca un sertar. Suntem întâmpinați de adaptorul în sine, iar sub buretele moare ce ține produsul în siguranță regăsim și un cablu Ethernet, manualul de instrucțiuni, un CD micuț cu manualul electronic și un certificat pentru WiFi 2.4G.

Ce se găsește în cutie
Ce se găsește în cutie

Acesta prezintă un design foarte simplu, ce se asortează cu orice încăpere în care ați dori să îl puneți.

Instalare & conectare

Instalarea acestui adaptor este extrem de simplă. Fiind certificat WiFi 2.4G, acesta odată ce este băgat în priză (ATENȚIE, NU CONECTAȚI ADAPTORUL LA PRELUNGITOR), el se conectează la rețeaua dumneavoastră WiFi. Există și opțiunea de a fi conectat cu ajutorul cablului Ethernet la router.

Specificații & detalii

Acest adaptor vine cu un port Ethernet, cu care puteți să-l conectați la routerul dumneavoastră. Este compact, având dimensiunile 94 x 60 x 84 mm (D x H x W), fiind usor de amplasat oriunde în casă. Viteza de transfer poate atinge până la 300mbps, putând oferi conexiuni rapide în întreaga locuință. Acesta este certificat cu standardul WiFi 802.11 n.

Adaptorul beneficiază de iluminare LED, de culoare verde, pentru simbolurile: Power, WiFi, PLC, LAN și WPS, făcând mult mai ușoară utilizarea acestuia.

Securitatea oferită de acest adaptor este asigurată de encripții WPA-PSK și WPA2-PSK, WEP pe 64/128 bit și este capabil să filtreze adresele MAC.

Adaptorul poate fi utilizat și ca Hotspot WiFi.

Viteză

Am testat viteza lui Tenda Powerline N300, iar rezultatele sunt exact cum mă așteptam. L-am pus pe hol, dat fiind faptul că sufrageria și bucătăria nu se bucură de viteze așa de mari precum în restul casei, iar testul a fost realizat în sufragerie. Tenda Powerline N300 a fost testat într-un apartament cu 4 camere, iar viteza oferită pe întreagă suprafață a acestuia a fost constantă. Unde mai punem faptul că telefonul se conectează la banda 2.4G de la etajul 1, având în vedere că eu locuiesc la etajul 3.

Iată ce a reușit micuțul adaptor să facă:

Viteze excelente oferite de adaptorul Tenda Powerline N300

Testul de viteză a fost realizat pe conexiune 2.4G, cu abonament Digi Fiberlink 1000, routerul utilizat fiind un Tenda AC1900.

Concluzii

Este Tenda Powerline N300 un adaptor bun? Categoric da. Oferă viteze constante inclusiv în bucătărie și sufragerie. Nu au fost niciodată rele acolo, dar nu treceau de 60-70 pe 2.4G. Motivul este peretele de beton din față camerei mele, ce face transmiterea semnalului Wireless ceva mai complicată.

Recomand acest adaptor cu căldură!

Prețuri

Iată că am ajuns și la prețuri. Acest adaptor se găsește la mai mulți distribuitori din România precum: