Timp de citire: 2 minute

Oppo este de ceva timp un lider când vine vorba de dezvoltarea soluțiilor de încărcare rapidă. Ei sunt cei care au dezvoltat și sistemul de încărcare Dash, folosit de telefoanele OnePlus în trecut. De asemenea, a fost prima companie care a dezvoltat încărcarea la 50W și 65W.

Publicitate

Astăzi, gigantul chinez anunță o nouă tehnologie de încărcare la 125W. Compania spune că este cea mai avansată încărcare din industrie, ceea ce nu este o minciună. Ideea de bază este că poate încărca un telefon de 4000mAh în 20 de minute, iar în 5 minute ar putea atinge 41%.

Oppo spune că telefonul ce va suporta tehnologia, nelansat oficial, va folosi celule duble 6C pentru baterie, în vreme ce încărcătorul primește densistate de energie mai mare, astfel încât să nu crească foarte mult în dimensiuni. Cablul utilizează USB-C la ambele capete, spre deosebire de vechile generații de încărcare VOOC, care foloseau cabluri USB-A la USB-C.

Oppo a adoptat foarte greu tehnologia de încărcare wireless, la fel ca OnePlus. Cu toate acestea, compania spune că au dezvoltat cel mai rapid sistem de încărcare Qi din industrie. Este vorba despre noul AirVOOC ce poate atinge o viteză de 65W și paote încărca un telefon cu baterie de 4000mAh în 30 de minute. Asta ar însemna că acest încărcător wireless poate atinge viteze mai mari decât soluțiile pe fir ale altor producători.

Oppo a dezvoltat aceste sisteme, dar nu știm sigur când va deveni disponibil.