Timp de citire: 4 minute

OPPO Reno 5 Lite a ajuns la mine în urmă cu câteva săptămâni. Am petrecut tot acest timp jucându-mă cu device-ul, astfel încât opinia mea legată de telefon să fie una cât mai corectă. Rămâneți cu mine în continuarea acestui articol pentru a afla care este părerea mea despre cel mai nou midrange de la OPPO.

Publicitate

Construcție & design

OPPO Reno 5 Lite este construit din materiale deja întâlnite și pe alte dispozitive din această zonă de preț: plastic și sticlă. Device-ul cântărește 172 de grame, iar greutatea este bine distribuită pe toată suprafața. Este și unul dintre cele mai subțiri telefoane testate de mine în ultima perioadă.

Design-ul este unul drăguț, însă trebuie să recunosc că-l prefer pe predecesor la acest capitol. Nu este un telefon urât, dar consider că are mai puțină personalitate decât Reno 4 Lite.

Display

Reno 5 Lite vine cu un display de 6.43 inch, cu panou AMOLED și peak brightness de 800 de niți. Rezoluția maximă este una de 2400 x 1080 de pixeli, iar raportul aspectului este de 20:9.

Experiența de vizionare este una foarte bună. Se simte că avem un AMOLED bun, care nu dezamăgește. Totuși, lipsa unei rate de refresh mai ridicate reprezintă o bilă neagră.

Performanță & conectivitate

OPPO Reno 5 Lite este un midrange destul de performant. Acesta este propulsat de procesorul MediaTek Helio P95, fabricat pe o arhitectură de 12nm. Acesta este ajutat de 8GB RAM și de 128GB stocare, la care se adaugă și suportul pentru card microSD.

Nu este cel mai rapid telefon cu care m-am jucat, însă își va face treaba în utilizarea de zi cu zi. Nici în gaming nu rupe vreun titlu, dar atât timp cât aveți pretenții modeste, telefonul acesta nu va dezamăgi.

Cât despre conectivitate, Reno 5 Lite nu aduce multe îmbunătățiri față de predecesorul său. Discutăm aici despre suport pentru Wi-Fi Dual-Band, Bluetooth 5.1, GPS și NFC. Conexiunea la rețea este puternică și telefonul poate rămâne conectat pentru mai mult timp, chiar și în camere mai depărtate de router.

Sunet

Când vine vorba de sunet, OPPO Reno 5 Lite aduce un singur difuzor, situat în partea de jos. Volumul și claritatea sunt ok, dar consider că poate fi îmbunătățit. Cred că la prețul pe care clientul îl plătește pentru acest model trebuie să beneficiem de sunet stereo.

Baterie & încărcare

Reno 5 Lite vine cu un acumulator de 4310mAh, ceea ce este foarte bine. Autonomia este una lungă și pe care ne putem baza fără probleme pe parcursul a cam două zile. Încărcarea rapidă la 30W este un alt avantaj destul de mare pe care acest device îl are. Sunt absolut convins că cine își ia acest telefon nu va avea probleme cu bateria acestuia.

Software

OPPO Reno 5 Lite rulează cu Android 11 out of the box, cu interfața ColorOS 11.1 aplicată peste. Totul se mișcă bine, iar OPPO au făcut o treabă foarte bună cu optimizarea acestui skin. Pot spune că arată foarte bine, iar funcțiile și opțiunile pe care le găsim aici sunt foarte bine organizate.

Cameră

Reno 5 Lite vine cu un setup de 4 camere pe spate, dar voi vorbi doar despre două dintre ele. În teorie, acesta vine cu o cameră wide de 48MP, una ultra-wide de 8MP și două camere de 2MP pentru poze macro și adâncime.

Pentru un midrange, telefonul se descurcă foarte bine. Impresionant de bine. Dacă la fostul model nu eram impresionat de capturile nocturne, aici situația pare ceva mai bună și mă bucur pentru asta.

Poze pe timp de zi

E clar că la captiolul poze pe timp de zi ne putem aștepta la rezultate foarte bune. Vă las pe dumneavoastră să trageți concluziile.

Poze pe timp de noapte

Așa cum am spus, fotografiile nocturne sunt cele care m-au impresionat în mod plăcut, spre deosebire de modelul anterior. Sigur, mai e de lucrat, dar pentru moment se simte ca un adevărat upgrade față de Reno 4 Lite.

Concluzii

OPPO Reno 5 Lite este un midrange bun, pe care merită să îl luați în considerare. Sigur, există și alte alternative de la alte branduri, însă device-ul testat de mine poate oferi o experiență cel puțin similară cu acelea.

Desigur, dumneavoastră sunteți cei care veți decide dacă acesta va fi telefonul dumneavoastră următor.

Preț & disponibilitate

OPPO Reno 5 Lite este disponibil la următoarele magazine online:

  • eMAG – 1550 de lei
  • Altex – 1550 de lei
  • Flanco – 1600 de lei