Timp de citire: 2 minute

OPPO este una dintre companiile care au investit cel mai mult în implementarea 5G, fiind prima care a făcut un apel video prin VoNR bazat strict pe 5G. Prim urmare, lansarea lui OPPO A72 echipat cu procesorul Snapdragon 665 a fost destul de confuză considerând că acesta nu are conectivitate 5G.

Publicitate

Având în vedere acest lucru, producătorul s-ar putea să pregătească o variantă 5G a acestui telefon, conform operatorului China Telecom, care a dezvăluit nu numai o randare și specificațiile sale, dar și prețurile. Acum OPPO A72 5G tocmai a fost văzut în testele Geekbench 5, confirmându-i existența, precum și procesorul împreună cu cantitatea de RAM.Smartphone-ul ar trebui să ajungă pe piața chineză echipat cu un display IPS LCD de 6.5-inch cu rezoluție Full HD+ cu o perforație pentru camera selfie de 8MP. Setup-ul de camere principale este format dintr-un senzor principal de 16MP + 8MP (ultrawide) + 2MP (bokeh?). Bateria va fi una de 4.040mAh care suportă încărcare rapidă la 18W. Android 10 împreună cu cea mai recentă versiune de ColorOS vor rula pe device împreună cu un procesor interesant, denumit MediaTek Dimensity 720 care va suporta conectivitatea 5G.

Acest procesor a fost văzut chiar și pe site-ul MediaTek astfel confirmându-i denumirea, însă acesta între timp a fost eliminat. Cei care l-au văzut nu au ezitat și au făcut câteva screenshot-uri.MediaTek Dimensity 720 conform testului din GeekBench dar și a leaker-ului Digital Chat Station va veni cu 2x nuclee Cortex-A76 de 2.0Ghz și alte 6 nuclee Cortex A55 de 1.8GHz și va dispune de soluția grafică ARM Mali-G57. Acesta ar putea fi răspunsul MediaTek pentru Qualcomm cu al său Snapdragon 690 5G care este și el de asemenea gândit pentru telefoane de buget.

Comparațiile între acestea nu au lipsit și în poza de mai jos avem scorurile în GeekBench 5 pentru: OPPO A72 5G cu Dimensity 720, telefon Oneplus nelansat cu Snapdragon 690 și Honor 30 Lite cu Dimensity 800. Dimensity 720 este clar sub ceilalți, însă putem vedea că diferența în multi-core între acesta și Snapdragon 690 nu este foarte mare, precum și la single-core cu Dimensity 800. Se presupune că acesta va fi adoptat de telefoane cu prețuri cuprinse între 150-200$ fiind unul dintre cele mai ieftine procesoare compatibile 5G.