Timp de citire: 2 minute

După numeroase zvonuri și perioade de testare, Nearby Share sau ”Airdrop de Google” a fost pus în sfârșit la dispoziția utilizatorilor de Android. Venind într-un stagiu BETA, funcția va fi disponibilă treptat către utilizatori, așa că ar trebui să dureze ceva timp până când toată lumea va avea acces la ea. Vestea bună este că nu va trebui să aștepți Android 11, deoarece funcția este legată de serviciile Google.

Publicitate

Prin urmare, Nearby Share poate funcționa practic pe toate telefoanele care rulează Android, folosind Bluetooth, Wi-Fi și GPS, ca rivalul Apple. Cu toate acestea este important să rețineți că este necesar să fiți înscriși în programul BETA al serviciilor Play pentru a accesa Nearby Share.

Cei care au deja acces vor vedea o nouă pictogramă pe pagina legată de partajări, iar selectând-o vor fi întrebați dacă vor să o activeze. Odată ce setările sunt făcute, telefonul va căuta alte smartphone-uri din apropiere care au și ele de asemenea funcția activă. Este posibil să gestionăm metodele utilizare pentru partajare alegând dintre Wi-Fi, date mobile dar și fără internet.

Google pare să investească foarte mult în noua sa soluție de sharing, începând chiar să o testeze și în browser-ul Chrome pe Windows, macOS, ChromeOS și Linux. Pentru a o putea folosi trebuie să fie activată din flags. În acest moment pare să funcționeze doar pe ChromeOS.