Samsung Galaxy Note 10 a fost lansat acum un an. Acesta avea, la acel moment, una dintre cele mai bune camere de pe un smartphone. Acest lucru se vede chiar și în 2020, asta după ce device-ul a primit multe update-uri ce au îmbunătățit calitatea foto.
Înainte de a trece la analiza capturilor acestuia, propun să vedem o listă scurtă de specificații:
- 12 MP, f/1.5-2.4, 27mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS
- 12 MP, f/2.1, 52mm (telephoto), 1/3.6″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optical zoom
- 16 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide), 1/3.1″, 1.0µm, Super Steady video
Deci, după cum am spus, aici avem un hardware capabil să ofere niște rezultate foarte bune. Acum să le și analizăm puțin.
Poze pe timp de zi
Prima imagine a fost făcută în parcul din orașul meu. UEa este realizată cu camera ultra-wide și am vrut să surprind detaliile. La acest capitol, Galaxy Note 10 s-a descurcat admirabil. Nu doar cu detaliile, ci și cu HDR-ul și culorile redate natural.
În setul de imagini de mai sus, am vrut să surprind diferențele dintre camere la apus. Din câte se poate observa, telefonul a expus corect fiecare imagine, iar detaliile sunt și ele la un nivel superior.
În acest set de imagini, făcute în Parcul Natural Văcărești, putem observa o calibrare bună a culorilor, dar totuși cu o ușoară tentă de a satura mai mult culorile pe camera ultra-wide. Detaliile sunt și ele bune, nereușind să dezamăgească la acest capitol.
Aici puteți observa mai multe imagini din Parcul Natural Văcărești. Telefonul oferă rezultate excelente, cu HDR foarte bun, culori naturale și detalii corecte.
Poze pe lumină scăzută
Această poză a fost făcută la Biblioteca Națională. Din ce putem observa, telefonul se descurcă excelent cu detaliile, chiar dacă lumina nu îl prea ajută, iar culorile sunt foarte bine redate. De asemenea, luminile stradale sunt corect expuse, fără elemente care să distragă atenția de la subiect.
În acest set de imagini, eu am folosit toate cele 3 camere. Din ce se poate observa, culorile cerului diferă destul de mult. Imaginea cu camera ultra-wide are un albastru mai saturat, în vreme ce celelalte sunt mai naturale.
Această imagine a fost făcută în Piața Unirii, cu camerele ultra-wide și wide. Imaginile sunt asemănătoare, culorile fiind păstare corect, iar detaliile sunt și ele acolo. Per total, această imagine este una foarte bună.
Acest set de imagini demonstrează din nou cum camerele de pe Galaxy Note 10 oferă rezultate corecte și consistente pe toate camerele.
Această imagine a fost făcută undeva în zona Timpuri Noi cu camera telephoto și nightmode. Nivelul de detaliu este ok, culorile sunt bine calibrate, luna aproape că era expusă corect, iar cadrul în sine arată foarte bine.
Aceste imagini au fost făcute în Parcul Herăstrău, subiectul fiind clădirea cu logo-ul Huawei. Vedem o foarte mică schimbare a culorilor, dar nimic deranjant. Zoom-ul 2x este ok, dar noaptea nu aș recomanda să se treacă de această valoare.
Aici am încercat să fac o fotografie arhitecturală (sper că am zis bine), iar rezultatele oferite de Galaxy Note 10 sunt foarte bune. Prima este făcută cu camera wide, iar a doua cu camera ultra-wide. Observăm cum cerul își schimbă puțin culoarea în a doua imagine, dar nu deranjează.
Video
Camera lui Galaxy Note 10 este capabilă să filmeze la rezoluție 4K cu 60fps, dar trebuie să vă spun că nu recomand utilizarea acestei rezoluții, stabilizarea nefiind prezentă deloc.
Voi atașa ceva video-uri care să vă ofere o vedere asupra calității, dar înainte aș vrea să împărtășesc impresiile mele.
Camera filmează bine, cu HDR bun, stabilizare bună (nu în 4K60). Per total, mi-a plăcut experiența de înregistrare video pe care am avut-o cu Samsung Galaxy Note 10.
Concluzii
Samsung Galaxy Note 10 oferă o cameră foarte bună, nereușind să dezamăgească pe nimeni. Dacă nu faceți filmări la 4K60 sau pe timp de noapte, acest telefon nu are cum să vă dezamăgească.
Chiar și după un an, Samsung Galaxy Note 10 este unul dintre cele mai bune telefoane la capitolul foto.