Timp de citire: 3 minute

Tenda 4G03 N300 este un router LTE ce a ajuns pe la mine în urmă cu puțin timp și am început să mă joc cu el. Acest router este bazat pe o cartelă SIM pentru a genera semnalul Wi-Fi, lucru care poate fi util de foarte multe ori.

De exemplu, știm cu toții că săptămâna trecută internetul fix de la DIGI a picat în toată România. Un astfel de router ar fi putut fi folosit pe post de backup, iar conexiunea la Wi-Fi nu putea fi întreruptă. Desigur, fiind un router bazat pe o cartelă SIM nu va oferi aceleași viteze precum unul obișnuit, însă este mai mult decât ok atunci când situația cere utilizarea lui.

Să luăm alte scenarii: un student se mută la căminul facultății și dorește să găsească o soluție pentru a avea conexiune Wi-Fi în cameră. Acest router poate fi perfect pentru acest lucru și el, cu ajutorul unui abonament de mobil cu mult internet, poate să asigure o conexiune Wi-Fi stabilă în acea cameră. Sau dacă sunteți în deplasare și nu doriți să vă conectați la Wi-Fi-ul hotelului sau internetul oferit de aceștia nu este suficient de bun, un astfel de router vă va fi de mare folos.

În continuarea acestui articol vom discuta despre Tenda 4G03 N300 în detaliu, de la construcție și design până la performanță.

Cuprins

  1. Unboxing
  2. Construcție & design
  3. Performanță & conectivitate
  4. Aplicație
  5. Concluzii
  6. Preț & disponibilitate

Unboxing

Tenda  4G03 N300 vine într-o cutie compactă cu accente portocalii, așa cum Tenda ne obișnuiește în cazul fiecărui router. La interior găsim produsul în sine, alimentator, maculatură și un cablu ethernet.

Construcție & design

Tenda 4G03 este un router construit din plastic de culoare albă și are un finisaj mat. Simplitatea acestui design face ca produsul să se integreze foarte bine în orice cameră.

Deși plastic, acesta nu se simte deloc ieftin, iar router-ul are ceva greutate, lucru ce-l face să pară solid și bine construit.

Performanță & conectivitate

Router-ul Tenda  are 4G03 N300 viteze maxime de transfer pe Wi-Fi de până la 300Mbps, iar producătorul ne asigură că prin intermediul acestui router putem obține până la 150Mbps la download și 50Mbps la upload, ceea ce este mai mult decât decent.

Acoperirea Wi-Fi este bună, însă nu excelentă, dat fiind faptul că acest router nu vine cu antene externe. Totuși, reușesc să folosesc Wi-Fi-ul și în sufragerie, lucru bun, mai ales că între router și camera de zi se află un perete de beton.

Cât despre conectivitate, aici avem suport pentru LTE și două porturi Ethernet FE – unul WAN/LAN și unul LAN. Așadar, acest router poate fi conectat și direct pe cablu, fiind practic utilizabil oricând, acesta folosind 4G-ul doar atunci când conexiunea la internetul fix este întreruptă.

Aplicație

Tenda WiFi este aplicația ce vă va ajuta să monitorizați și să gestionați setările router-ului Tenda 4G03. De aici puteți schimba mai multe opțiuni precum numele, puterea semnalului etc.

 

De asemenea, setarea acestui router se face tot din aplicație și durează doar câteva minute. Instalarea este ușoară, iar pașii ce trebuie parcurși sunt explicați pe parcursul procesului de setare.

Concluzii

Tenda 4G03 N300 este un router bun, care poate fi folosit atât ca router obișnuit, prin intermediul portului WAN/LAN, cât și ca backup cu ajutorul suportului LTE. Cu viteze suficient de mari pentru utilizatorii obișnuiți, acest router poate salva evenimente online, meeting-uri de la locul de muncă sau poate oferi unui student o conexiune Wi-Fi mai mult decât utilizabilă.

Pot recomanda oricui acest router. Este compact și are un design minimalist, lucru ce-l ajută să se acundă în orice peisaj, astfel că poate fi folosit doar la nevoie sau pe post de router principal.

Preț & disponibilitate

Nu avem informații legate de disponibilitatea router-ului Tenda  4G03 N300. Recenzia va fi actualizată în viitor.