Timp de citire: 4 minute

Allview Hybrid S este un smartwatch hibrid arătos lansat de către Allview la sfârșit de 2018 împreună cu versiunea sa mai de buget Hybrid T. Astăzi avem la review versiunea de top care încearcă să îmbine analogul și digitalul într-un mod cât mai util cu puțință. Rămâneți cu mine pe parcursul acestei recenzii, pentru a afla cum s-a comportat ceasul cât timp l-am folosit.

Publicitate

Unboxing

Purtabilul este livrat într-o cutie elegantă neagră împreună cu standul de încărcare, cablu micro USB, manualul de utilizare și certificatul de garanție.

Design

Poate vă întrebați de ce acest ceas are în denumire cuvântul hybrid (asta dacă nu v-ați dat seama deja). Ei bine, el cuplează afișajul analog de la un ceas clasic cu afișajul digital pe un ecran cu răspuns tactil.

Smartwatch-ul vine cu o curea din piele foarte elegantă prinsă într-o carcasă dintr-un oțel inoxidabil care îi dă o senzație premium. Pe partea din stânga avem 2 butoane fizice cu feedback bun care au rol de oprire, back dar și mod de noapte.

În partea frontală vedeți un display de tip LCD color de 1.22-inch cu rezoluție 240×240 cu touchscreen capacitiv și orificiu în centru pentru ieșirea axului acelor de ceasornic. Sincer să fiu ecranul are destui pixeli ca să nu deranjeze, dar nu i-ar strica o luminozitate puțin mai mare, deoarece în zilele cu mult soare s-ar putea să nu se vadă foarte bine.

Partea posterioară este și ea metalică integrând senzorul de puls. Pe margini ne este amintit că avem de a face cu un ceas care este rezistent la apă, dar și la praf.

Cureaua din piele este de culoare neagră și poate fi scoasă foarte simplu prin împingerea butonului culisant cu unghia. Mai multe curele puteți găsi pe site-ul Allview.

Dimensiunea și greutatea ceasului sunt generoase și clar peste cele ale lui Mi Band 4, ceas pe care îl foloseam, dar nu sunt exagerate ținând cont că purtabilul este fabricat în mare parte din metal.

Interfață și funcții

Sistemul de operare este unul proprietar dezvoltat special pentru ceas iar parcurgerea meniului este destul de ușoară. Pentru accesarea meniului trebuie să facem swipe-uri la stânga și astfel ne apar iconițe care au diferite funcții pe care le puteți vedea în pozele de mai jos.

Putem seta ca dublu tap-ul pe ecran să acționeze ca și back, funcție pe care în mod normal o îndeplinește butonul de jos. Butonul superior atunci când îl apeși te redirecționează la ecranul principal, la fel ca la Apple Watch.

Când vine vorba de customizare a fețelor de ceas, Allview oferă 15 teme prestabilite, dar putem să creem fețe personalizate din aplicația de telefon. Revenim și acolo în următorul capitol.

În funcție de meniul în care ne aflăm indicatoarele de oră se vor muta singure la ora 3 și 9 astfel să nu blocheze conținutul în caz că citim notificările sau email-urile. Atunci când vei primi notificări o să fi înștiințat printr-o scurtă vibrație.

Aplicație

Pentru conectarea ceasului la telefon vom folosi aplicația Allwatch H disponibilă gratuit în Magazin Play.

Odată ce aplicația este instalată pe telefon, conectarea ceasului se face foarte ușor urmărind instrucțiunile oferite pe ecran. Apropo, dacă vreți să o aveți în română trebuie să setați telefonul în limba română. Pe parcursul testării am avut aplicația în engleză și nu înțelegeam de ce nu găsesc în setări o opțiune de a îi schimba limba. :))

Aplicația este destul de intuitivă și cu multe posibilități de personalizare și reglare așa cum vedeți în capturile de ecran de mai sus.

Câteva funcții interesante care mi-au atras atenția sunt cele care-ți permit să-ți controlezi muzica (aflată în stocarea telefonului), personalizarea feței de ceas, putând să alegi orice imagine de fundal din telefon și diferite widget-uri și nu în ultimul rând controlul declanșatorului de cameră de la distanță.

Autonomie

Allview Hybrid S este echipat cu o baterie de 200mAh care poate părea mică, însă aici ceasul are un avantaj deoarece nu avem nevoie să aprindem ecranul pentru a vedea ora.

Conform Allview, smartwatch-ul rezistă 30 de zile în modul clasic și până la 5 zile în modul full smart. Pot să vă spun că pe mine ceasul folosit în modul smart cu alerte de notificări, măsurare puls, schimbat melodii și urmăritul prognozei meteo m-a ținut 4 zile, ceea ce nu-i rău, zic.

Încărcarea se face cu ajutorul stand-ului venit în cutie împreună cu cablul micro USB pe care îl putem conecta la un laptop, PC sau încărcător de telefon. Dock-ul are un LED care indică starea încărcării. Roșu = ceasul se încarcă, Verde = ceasul s-a încărcat complet

Conectivitate

Purtabilul beneficiază de Bluetooth 4.2 LE – Low Energy și se poate conecta la telefoane echipate cel puțin cu Android 5.

Verdict

Per total Allview Hybrid S este un ceas elegant cu aceste limbi ca ale unui ceas clasic și cureaua din piele. Dispune de multe funcții utile precum controlul muzicii, monitorizarea activităților și cam tot ce-ți poți dori de la un ceas smart. O să fac trecerea de la Mi Band 4-ul pe care îl foloseam până acum la acest ceas fără îndoială.

Prețuri