Timp de citire: 3 minute

Samsung Galaxy Note 10 are niște plusuri mari când vine vorba de design, construcție și display. Toate cele 3 sunt la nivel de top, asta chiar și în 2020.

Publicitate

Design și construcție

Telefonul arată foarte bine din toate unghiurile. Spatele său este lucios, construit din sticlă, ceea ce îl face să fie un magnet de amprente, dar asta nu înseamnă că nu arată bine. Device-ul primit de mine a venit în culoarea Aura Glow, dar acesta se poate găsi și în variantele Aura White, Aura Black, Aura Pink și Aura Red.

Partea frontală este foarte arătoasă. Avem parte de un ecran care ocupă aproximativ 90.9% din suprafață, cu un decupaj pentru cameră în partea de sus. Arată foarte bine, iar marginile curbate pe față și spate îi oferă un plus de comoditate.

Rama telefonului este construită din aluminiu, de culoare argintie.

Telefonul este compact și subțire, având dimensiunile de 151 x 71.8 x 7.9 mm și cântărește 168g. Este ușor și perfect pentru cineva cu mâini mici.

Display

Când vine vorba de display, Samsung Galaxy Note 10 stă destul de bine. Avem un ecran AMOLED de 6.3″, cu rezoluție Full HD+ (1080X2280 pixeli). Un lucru care-mi place la acesta sunt dimensiunile marginilor. Acestea sunt foarte subțiri, ecranul ocupând 90.9% din suprafața frontală a telefonului.

Decupajul pentru camera selfie este foarte discret, nereprezentând un obstacol semnificativ în vizionarea de conținut pe ecran. Luminozitatea display-ului este foarte bună, comportându-se excelent în lumina directă a soarelui. De asemenea, aici avem suport pentru HDR10+, ceea ce înseamnă că vizionare de filme și seriale va fi la cel mai înalt nivel.

Dat fiind faptul că acesta este un Note, aici avem și parte și de suport pentru S-Pen. La nuanța Aura Glow, acesta are culoare albastră. Se comportă bine și poate fi utilizat fără probleme pentru desenat, scris și alte lucruri axate pe productivitate.

Lucrul care nu-mi place la acest device este limitarea la 60Hz a ecranului. Se observă diferența între Galaxy Note 10 și OnePlus 7 Pro, ecranul celui din urmă fiind mai fluid și oferă o senzație de viteză sporită.

Concluzii

Samsung Galaxy Note 10 are o construcție solidă și un design premium. Acest telefon are un display superb, de 6.3″. Deși are o rezoluție de doar 1080p, asta nu înseamnă că este rău. De fapt, acest ecran este cel mai bun pe care l-am văzut vreodată.

Pe lângă toate acestea, Samsung Galaxy Note 10 este și compact, ceea ce aduce un plus de confort pentru persoanele cu mâini mici.