Timp de citire: 2 minute

Samsung Galaxy Note 10 a fost lansat în luna august a anului trecut. Acest telefon a fost flagship-ul pe final de 2019 din partea companiei. Galaxy Note 10 venea în două variante: cu Snapdragon sau cu Exynos. Eu am aici varianta cu Exynos, cea specifică pentru Europa.

Publicitate

Performanță

Când vine vorba de performanță, Samsung Galaxy Note 10 este un bun daily driver, asta dacă nu sunteți fani au jocurilor cu grafici și cerințe mari. Nu spun că nu le duce, dar vreau să atrag atenția asupra faptului că, după aproximativ 30 de minute de Fortnite, telefonul devine instabil, iar numărul de cadre fluctuează. Urmele de lag se văd, la fel ca cele de supraîncălzire.

La bord avem procesorul Exynos 9825, fabricat pe 7nm. Acesta este ajutat de 8GB RAM și are o capacitate de stocare de 256GB cu tehnologia UFS 3.0. Din păcate, am observat și eu în benchmark-uri o diferență de performanță între scorurile versiunii cu Snapdragon și Exynos. De asemenea, comparativ cu Snapdragon 855-ul de pe OnePlus 7 Pro-ul meu, acesta este ceva mai slab.

Acestea sunt rezultatele obținute de Samsung Galaxy Note 10 în testele sintetice.

Rezultatele sunt mulțumitoare, dar există o problemă:

Samsung-ul s-a încălzit destul de tare în timpul testului, asa deși eram într-o cameră cu aerul condiționat pornit. E o problemă pe care am întâmpinat-o atunci când rulam ceva aplicații mai pretențioase sau jocuri. Sunt și alți utilizatori care au raportat astfel de probleme.

Baterie & încărcare

Când vine vorba de încărcare, Samsung Galaxy Note 10 nu stă prea bine. Aici avem parte de o baterie de 3500mAh, ceea ce mi se pare cam puțin pentru un flagship. Am pățit să mă ducă până acasă cu doar 3%. Nu am reușit să depășesc 4 ore și jumătate de SOT cu el, ceea ce, din nou, este cam puțin pentru un flagship.

Încărcarea este destul de rapidă, adaptorul reușin să ofere 25W pe cablu. Aici avem și parte de încărcare Wireless, dar și posibilitatea de a încărca alte telefoane.

Timpul de încărcare este de aproximativ o oră.

Concluzii

Samsung Galaxy Note 10 oferă o perfromanță bună, atât timp cât nu îl folosiți pentru gaming. La acest capitol tinde să nu stea prea bine, suferind din cauza supraîncălzirii și instabilității procesorului Exynos 9825. El este bun, dar se simte că rămâne în urmă după perioade lungi de utilizare.

Cât despre baterie, aceasta este cam slăbuță. Având doar 3500mAh, Samsung Galaxy Note 10 are ceva șanse să nu vă țină până acasă. Totuși, încărcătorul de 25W din pachet vă va oferi o viteză decentă de încărcare pe cablu.