Timp de citire: 3 minute

Am avut ocazia să testez un router Tenda AC6 (AC1200) timp de câteva zile, iar pentru prețul său este peste așteptări.

Publicitate
Cutia lui Tenda AC6

Unboxing

Suntem întâmpinați de o cutie neagră și arătoasă, pe care găsim un text care s-ar putea să-i atragă pe gameri: „Gaming UHD Streaming”. Mă aștept la viteze constante și bune.

Ei bine, în cutie găsim routerul, un cablu ethernet, alimentatorul și manualul de instrucțiuni.

Tenda AC6 scos din cutie
Tenda AC6 scos din cutie

Routerul are un design arătos, perfect pentru camera unui gamer. Oferă patru antene, ceea ce înseamnă că acoperirea semnalului WiFi va fi excelentă în toată casa. Vine și cu niște LED-uri albastre care, pe timp de noapte, arată foarte bine.

Instalare & conectare

Instalarea acestui router este foarte simplă. Conectăm cablul ethernet la router și alimentatorul. După ce a pornit, intrăm pe site-ul tendawifi.com, unde introducem username-ul și parola de la internet, setăm parola și numele pentru rețea și gata, routerul este instalat și gata de lucru. El poate fi controlat și din aplicația Tenda care poate fi descărcată atât pe Android, cât și pe iOS.

Aplicația Tenda

Specificații & detalii

Routerul Tenda AC6 vine cu standardele WiFI 802.11 a/n/ac și 802.11 b/g/n și patru antrene 5dBi ce oferă o acoperire bună în toată casa. Acesta vine echipat cu 3 x porturi LAN 10/100mbps și 1 x port WAN 10/100mbps. Rata de transfer a routerului este de 867mbps pe banda 5G și 300mbps pe banda 2.4G. Securitatea acestuia este asigurată de encripții WPA-PSK/WPA2-PSK, Wireless Security, WPS fast encription și WPA, respectiv WPA2.

Routerul oferă funcții precum Beamforming+, Bandwith Control, Backup, Static Routing, IPTV și Guest Network.

ROUTERUL NU ESTE GIGABIT.

 

Viteză

Viteza acestui router, testat într-un apartament cu 4 camere, a fost constantă. Faptul că nu are Gigabit m-a întristat puțin, dar după ce mi-am adus aminte că acest router este mai puțin de 150 de lei la majoritatea distribuitorilor din România, mi-a trecut. Routerul nu poate oferi mai mult de 100mbps, dar testele au fost realizate cu abonamentul Digi Fiberlink 1000.

Test viteză Tenda AC6

Concluzii

Routerul Tenda AC6 este un router bun? Pentru prețul său este foarte bun. Oferă o acoperire bună, cu viteză constantă și un design perfect pentru camera unui gamer și nu numai. Acest router se poate găsi la prețuri foarte bune la majoritatea distribuitorilor și se comportă excelent pentru categoria sa de preț.

Prețuri

Am ajuns și la prețuri. Routerul Tenda AC6 poate fi găsit la următoarele magazine online: