Acesta este al doilea articol din seria de recenzii ale lui OPPO Reno3 Pro 5G care a fost primit prin programul Orange Smartphone Tester. Ne vom axa pe bateria și performanța acestuia care au fost oarecum mulțumitoare.
Baterie
OPPO Reno3 Pro 5G are o baterie de 4025mAh care suportă o încărcare de 30W. Poate nu pare prea mare dar ținând cont că telefonul are o talie de 7.7mm eu zic că au făcut treabă bună. Nu primim și încărcare wireless iar asta nu prea îmi place ținând cont de prețul telefonului.
Autonomia telefonului a fost OK, putând să scot aproximativ 5 ore de ecran pornit cu datele și bluetooth-ul pornite. Am folosit telefonul în mare parte pentru cameră, social media și un joculeț iar modul de economisire a bateriei a fost pornit mereu din obișnuință. Dacă aveți de gând să folosiți 5G vă recomand să purtați un powerbank cu voi.
Cât despre setări, avem un mod de economisire al bateriei unde avem câteva opțiuni pentru reducerea luminozității bateriei, oprirea automată a ecranului după 15 secunde și dezactivare pentru sincronizările din fundal. Acesta poate fi dezactivat automat dacă bateria este încărcată peste 60% și activat la ce procent doriți.
Este interesantă și opțiunea de optimizare a bateriei atunci când dormim pentru setarea automată într-un mod de consum redus al energiei. Avem și un mod pentru creșterea performanței care ne avertizează că se va consuma mai multă baterie și telefonul s-ar putea încălzi. Sincer, la cât de bine rulează telefonul, nu am simțit nevoia să-l pornesc.
Performanță
OPPO Reno3 Pro 5G rulează pe celebrul procesor Snapdragon 765G care are ca menire să aducă tehnologia 5G și pe telefoane mid-range. Cantitatea de memorie RAM dar și de stocare sincer pe mine m-au surprins când le-am aflat. Este vorba de 12GB RAM LPDDR4X și 256GB de stocare UFS2.1 pe care nu prea le-am mai văzut pe un telefon mid-range, ci mai degrabă pe flagship-uri.
Am încercat să rulez PUBG Mobile pe telefon și am reușit să rulez jocul în aproximativ 40FPS cu setările maxime disponibile. Cum eu nu sunt mulțumit dacă nu obțin 60FPS în jocuri, mi-am descărcat GFX Tool care poate trece de setările maxime impuse de joc, ajungând să obțin chiar și 60FPS cu setările maxime de grafică. Ideea este că telefonul poate să ducă jocurile foarte bine.
Telefonul nici prin sistem nu a dat semne sughițuri, el simțindu-se foarte smooth. Aplicațiile au rămas pornite în cei 12GB RAM chiar și când am intrat pe ele ziua următoare.
Știu că poate sunt pe aici oameni care sunt interesați de benchmark-uri așa că am încercat AnTuTu și Geekbench 5 pe el și rezultatele sunt conform unui telefon high-midrange. Personal mi-aș fi dorit un procesor ceva mai bun ținând cont de preț.