Timp de citire: 4 minute

Am primit în urmă cu aproximativ o săptămână un smart plug de la Tenda. Mi-a surâs ideea de a-l testa deoarece eu am o boxă Google Home Mini și nu a fost niciodată împerecheată cu un alt device smart din casă. Acum că Tenda Beli SP3 e pe aici, cele două dispozitive inteligente comunică între ele foarte bine.

Publicitate

E un sentiment plăcut atunci când mă trezesc dimineața și spun „Ok, Google | Turn on Tudor”, după care priza smart se aprinde și îmi pun la încărcat telefonul. Bine, asta a fost la început. Acum o folosesc pentru benzile RGB din spatele biroului.

Unboxing

Experiența de unboxing este una extrem de simplă. Primim o cutie neagră, pe care găsim logo-ul Tenda, dar și confirmarea că acest dispozitiv funcționează cu Google Assistant sau Amazon Alexa. Așadar, conectivitate cu 2 asistenți vocali – bifat!

La interior găsim priza inteligentă și un manual cu instrucțiuni de instalare. Atât. Simplu și curat.

Design & construcție

Tenda Beli SP3 este construit dintr-un plastic alb, care se potrivește de minune cu pereții din casa oricui. E destul de voluminoasă această priză, dar este de înțeles. Totuși, dimensiunile cred că ar fi mers puțin reduse.

De ce spun asta? Am o priză cu 2 ieșiri, iar Tenda Beli a ocupat una dintre ele. Problema e că, fiind prea mare, în a doua ieșire nu pot băga un încărcător sau ceva fără să se atingă de priza inteligentă.

Trecând peste asta, e ok. Poate la dumneavoastră sunt altfel prizele. Aceasta a fost problema pe care am întâlnit-o eu, dar există posibilitatea ca voi să nu o întâmpinați.

Pentru a vă da seama când este sau când nu este pornită priza, aceasta vine cu un beculeț LED albastru, care vă va indica acest lucru.

Conectivitate

Tenda Beli se conectează foarte ușor prin Wi-Fi. Priza este legată direct la telefonul dumneavoastră și puteți să o accesați de aproape oriunde. Mie îmi place acest lucru. Să presupunem că ați uitat smart plug-ul deschis și fierul de călcat în priză. Simplu. Intrați în aplicația Tenda Beli și opriți respectivul dispozitiv. Atât de simplu.

Pentru a-l conecta cu Google Assistant este foarte simplu. Intrați în contul Google -> Setări -> Google Assistant -> Home -> Add. De aici trebuie să urmați pașii indicați, iar mai apoi veți putea controla cu ușurință noul dumneavoastră Tenda Beli.

 

 

Nu știu cum se face conectarea cu Amazon Alexa, dat fiind faptul că nu dețin o astfel de boxă și nu sunt utilizator al aplicației pe telefon. Totuși, sunt convins că procesul este asemănător, configurarea făcându-se din aplicația Alexa.

Aplicație

Aplicația Tenda Beli este una foarte simpatică. Mie-mi place design-ul ei și organizarea funcțiilor și tab-urilor. Pe prima pagină găsiți toate dispozitivele dumneavoastră Beli și le puteți opri sau porni.

Apăsând pe fiecare dispozitiv în parte, veți găsi opțiuni de personalizare a experienței: puteți să programați priza, puteți să o lăsați să-și dea singură seama când sunteți și când nu sunteți acasă sau puteți pur și simplu să îi setați un timer.

Tot în această aplicație puteți seta scenarii pentru toate dispozitivele. Spre exemplu: Apăsați pe modul „Good night”, iar dispozitivele dumneavoastră Beli se vor opri până dimineață. E o idee foarte bună și consider utilă această funcție.

 

Mai există un tab pentru setările contului sau suport tehnic. Nu cred că îl veți folosi prea des.

Preț & disponibilitate

Priza inteligentă Tenda Beli SP3 poate fi găsită la următoarele magazine online:

  • PCGarage – 133 de lei
  • evoMAG – 108 lei

Concluzii

Tenda Beli SP3 este o priză inteligentă utilă la casa omului. Poate fi controlată de la distanță, te scapă de consumul ridicat de curent și beneficiul numărul 1 este transformarea casei tale în una mai inteligentă. Mi-am dorit de ceva timp să fac pasul către o cameră smart, iar după prima achiziție ajutătoare, un Google Home Mini, a venit și această priză inteligentă.

Aplicația e drăguță și ușor de utilizat, iar faptul că poate fi conectat cu Google Assistant sau Amazon Alexa este o bilă albă pentu micuțul Tenda Beli SP3.

În final, smart plug-ul Tenda Beli SP3 primește din partea Techway.ro nota:

9.5