Timp de citire: 9 minute

Auzisem de Garmin în trecut și de ceasurile produse de aceștia, dar nu am pus niciodată mâna pe unul. Totuși, acum aproape o lună am primit pentru recenzie ceasul Garmin Vivoactive 3 Music.

Acest review reprezintă primul meu contact cu un smartwatch de calitate. Am mai avut în trecut un Xiaomi Mi Band 3, dar aceea este o brățară fitness, cu mult mai puține funcții decât nenumăratele opțiuni de pe ceasul Garmin.

Unboxing

Ceasul Garmin Vivoactive 3 Music vine împachetat frumos, într-o cutie ce are formă de cub. Pe cutie găsim 3 poze cu ceasul din 3 unghiuri diferite, display și laterale, logo-ul Garmin și o listă de specificații pe spate.

Cutia deschide lin, iar primul element cu care intrăm în contact este smartwatch-ul. Este rotund, cu o mărime potrivită, elegant, cu o sticlă ușor curbată pe margini.

Ceasul vine cu o curea de silicon, care este deja atașată la acesta. Este o curea bună, care permite mâinii să respire. Totuși, dacă doriți să faceți activități fizice intense, recomand achiziționarea unei brățări cu mai multe găuri de aerisire.

Tot în cutie, în două compartimente mai mici, găsim cablul de încărcare și manualul de instrucțiuni în diferite limbi.

Construcție & design

Carcasa ceasului Garmin Vivoactive 3 Music este construită din polimer, astfel fiind ușoară, dar și rezistentă. Ecranul este ușor curbat și vine cu protecție Gorilla Glass 3.

Cureaua inclusă în pachet este fabricată din silicon, care este perforată pentru ajustarea mărimii. Ce mi-a plăcut la ea este faptul că nu irită pielea și nu transpiră acea zonă. Este confortabilă și nu o bag de seamă mereu.

Cureaua poate fi schimbată foarte ușor, având un mecanism standard. Tot ce trebuie să faceți este să întoarceți ceasul, iar în fiecare parte veți găsi o gaură mică, cu o piesă din metal ușor rotunjită. Cu ajutorul acesteia, dumneavoastră puteți pune orice curea compatibilă doriți (20mm).

Masa ceasului Garmin Vivoactive 3 Music este de 39g, făcându-l comod și ușor de purtat.

Cât despre design, acest ceas are o formă rotundă și găsim un singur buton, pe partea dreaptă, cu ajutorul căruia putem accesa meniul de aplicații și activități fizice, dar și control center-ul.

Pe partea inferioară găsim senzorul pentru puls și portul de încărcare.

Ceasul vine cu rezistență la apă la presiuni de până la 5 ATM (echivalent a 50 de metri adâncime). Acesta va face față fără probleme la ploaie, dușuri, stropi și chiar și înot.

Display

Display-ul de pe acest ceas este unul foarte bun. Un singur lucru mă deranjează: este ceva mai pixelat decât m-aș fi așteptat. Nimic deranjant dacă privim de la depărtare, dar de la apropiere se văd pixelii.

Totuși, acesta este unul destul de mare, de 1.2″, rotund, cu protecție Gorilla Glass 3. El vine cu ceva ce nu am mai văzut personal pe alte smartwatch-uri. Este vorba de un display transreflectiv (MIP), care permite o luminozitate excelentă la soare.

Acest MIP funcționează foarte simplu: cu cât lumina din jur este mai puternică, cu atât ecranul va fi mai luminos. Este o inginerie interesantă. Pe lângă asta, și ceasul vine cu setări pentru luminozitate de fundal, un fel de ajutor pentru funcția MIP.

Culorile sunt foarte bune și nu m-au deranjat deloc. În afară de problema cu pixelii, ecranul este foarte bun pentru un smartwatch.

Baterie & încărcare

Ceasul Garmin Vivoactive 3 Music vine cu o baterie ce poate ține până la 7 zile fără GPS și muzică. Eu scot în medie 3 zile din acest ceas cu toate funcțiile activate, inclusiv măsurarea continuă a pulsului. Folosesc des și plata cu cardul, care este un consumator de energie.

Totuși, ceasul nu va ține decât 5 ore dacă îl veți folosi cu GPS și muzică activată. Nu este nici mult, dar nici puțin.

Cât despre timpul de încărcare, Garmin Vivoactive 3 Music se va încărca complet în aproximativ o oră.

Funcționalități și software

Am ajuns la partea cea mai lungă și detaliată a acestei recenzii: vom discuta despre partea smart, tracking și altele. Voi încerca să discut cât mai pe scurt despre fiecare funcție și widget în parte.

Garmin Connect

Garmin Connect este aplicația de care veți avea nevoie pentru a vă seta ceasul. Nu este grea de folosit și se poate instala din App Store și Play Store.

Această aplicație stochează o mulțime de date despre activitățile dumneavoastră fizice. Detaliile fac diferența. Există chiar și challange-uri săptămânale sau lunare la care puteți lua parte, în urma cărora veți primi badge-uri (dacă veți îndeplini cerințele).

Așa cum am spus, nivelul de detalii cu care sunt descrise activitățile fizice este impresionant. O mulțime de date, toate în contul dumneavoastră Garmin. Da, aveți nevoie de un cont pentru a utiliza aplicația.

De asemenea, vă puteți monitoriza activitatea fizică și online de aici!

Garmin Connect IQ

Garmin Connect IQ este o aplicație foarte importantă pentru smartwatch-ul dumneavoastră. Cu ajutorul acesteia, veți putea descărca aplicații, widget-uri, fețe pentru ceas și chiar vă puteți face propriile fețe pentru ceas cu ajutorul tabului „Face it”.

Gama de watch face-uri este foarte mare în acest store și pot fi descărcate până la 30 de aplicații pe ceasul Garmin Vivoactive 3 Music. Tot de aici puteți dezinstala aplicațiile pe care nu le mai considerați utile.

În acest store veți găsi chiar și aplicații precum Spotify, Deezer, Amazon Music, Starbucks sau Uber ETA.

Tot de aici se pot descărca mai multe widget-uri care măsoară nivelul de hidratare, calitatea aerului sau ciclul menstrual.

Garmin Pay

Garmin Pay este ceva ce a schimbat modul în care fac plățile cu cardul la supermarket. Dacă până acum foloseam telefonul, acum nici de acesta nu mai am nevoie. Cu ajutorul acestui ceas și a funcției Garmin Pay, pot plăti contactless la orice magazin direct cu ceasul.

Setarea acestuia este simplă. Trebuie să vă adăugați cardul în Garmin Pay (în aplicația Connect), iar mai apoi veți fi nevoiți să setați un pin de 4 cifre pentru plată.

Pentru prima plată zilnică cu ceasul, va fi nevoie de pin. După ce a fost efectuată prima tranzacție, nu vi se va mai cere codul până la finalul zilei sau până nu veți efectua alte 10 tranzacții folosind Garmin Pay.

Pentru a vedea dacă banca dumneavoastră suportă Garmin Pay, accesați acest link.

Software

Este foarte important să discutăm despre software-ul ceasului, dat fiind faptul că veți interacționa destul de des cu acesta și de el depinde o mare parte din experiența de utilizare oferită de smartwatch.

Watch face-uri

După ce ați descărcat watch face-urile dumneavoastră preferate din Connect IQ, este foarte ușor să le setați. Apăsați lung timp de o secundă pe ecranul ceasului. Va apărea un meniu cu foarte multe tab-uri.

Pentru a schimba watch face-ul, apăsați pe tab-ul „Watch Face”, iar cu swipe-uri în sus sau în jos, puteți naviga prin lista dumneavoastră de watch face-uri disponibile.

Setări 

Pentru a configura ceasul, apăsați lung pe watch face. Vi se va deschide un meniu cu foarte multe tab-uri. De acolo puteți modifica luminozitatea de fundal, puteți conecta căștile bluetooth la ceas și multe altele.

Ar fi multe de spus despre acest meniu, dar am promis că nu voi intra foarte mult în detalii. Jucați-vă. Experimentați. Veți descoperi foarte multe lucruri în acel meniu.

Widget-uri

Widget-urile sunt customizabile și pot fi aranjate după bunul plac printr-o apăsare lungă, care va deschide un meniu, unde se găsește opțiunea „Reorder Widget”.

Widget-urile descărcate din aplicația Connect IQ vor fi adăugate automat la finalul listei.

Timp de 3 săptămâni mă uitam la widget-uri și îmi venea să plâng când am văzut că sunt atât de simple. Greșeala mea! Sunt pline de informații!

Printr-o apăsare scurtă pe un widget, veți accesa mai multe informații despre ceea ce măsoară acesta. Puteți vedea pulsul pe o perioadă de 4 ore, să comparați numărul de pași din ultimele 14 zile, în funcție de fiecare zi a săptămânii. De asemenea, puteți vedea prognoza meteo pe ore și pe zile și nivelul de stres din ultimele 4 ore.

Să vă spun ceva foarte tare: în tab-ul cu măsurarea nivelului de stres, după ce apăsați scurt pe ecran și veți vedea mai multe informații despre acesta, veți mai găsi ceva: cu un swipe-up, veți putea găsi o funcție cu exerciții de respirație, care vă vor ajuta să eliminați stresul și să vă calmați.

Funcționează excelent exercițiile pentru respirație. Am încercat, iar deep sleep-ul a fost îmbunătățit destul de mult.

Aplicații

Aplicațiile pot fi descărcate din Connect IQ. Ceasul Garmin Vivoactive 3 Music vine cu 15 aplicații de măsurat activități preinstalate.

Meniul cu aplicații poate fi accesat prin atingerea butonului fizic din partea dreaptă. Veți găsi prima dată doar aplicațiile favorite, dar când ajungeți la finalul acelei liste, veți avea un buton digital cu 4 buline colorate. Apăsându-l, veți găsi și celelalte aplicații ale dumneavoastră, pe care le puteți adăuga la lista de favorite.

Control center

Pentru a face plăți contactless sau verifica nivelul bateriei, trebuie să ajungeți în control center. Este foarte simplu.

Tot ce trebuie să faceți pentru a-l accesa este să apăsați lung pe butonul fizic din partea dreaptă. Meniul de control se va deschide după aproximativ o secundă de apăsare.

Notificări

Notificările pe ceasul Garmin Vivoactive 3 Music sunt livrate instant. La acestea puteți răspunde cu niște reply-uri prestabilite, care pot fi schimbate din aplicația Connect. De asemenea, puteți respinge apelurile direct de pe ceas.

Din păcate, nu puteți scrie mesaje cu propriile cuvinte, ci puteți utiliza doar reply-urile prestabilite.

Reply-urile prestabilite și respingerea apelurilor de pe ceas funcționează doar cu telefoanele cu Android!

Muzică online și offline

Ceasul Garmin Vivoactive 3 Music poate stoca până la 500 de piese în memoria internă, pe care le puteți asculta la căștile dumneavoastră Bluetooth fără a mai fi nevoie de telefon.

Pentru a transfera muzică pe smartwatch-ul dumneavoastră, aveți nevoie de un laptop/desktop și de aplicația Garmin Express. Totul este foarte simplu și tot ce trebuie să faceți este să dați drag and drop la melodiile dumneavoastră preferate.

Cu toate acestea, puteți utiliza și aplicații precum Spotify sau Deezer pentru a asculta muzica dumneavoastră preferată.

Conectivitate

Când vine vorba de conectivitate, acest ceas vine cu suport pentru Bluetooth, Wi-Fi și ANT+. De asemenea, avem și suport pentru plată contactless cu NFC.

Cu ajutorul acestui ceas, puteți controla muzica de pe telefon de la distanță.

Garmin Vivoactive 3 Music este compatibil cu Android și iOS.

Preț și disponibilitate

Am ajuns și la ultima parte a recenziei dedicate ceasului Garmin Vivoactive 3 Music: prețul. Acest smartwatch se poate găsi la următoarele magazine:

  • evoMAG – 1143 de lei
  • Vexio – 1124 de lei

Concluzii

Ceasul Garmin Vivoactive 3 Music este un smartwatch frumos, construit din materiale calitative, care oferă senzația de premium.

Acest smartwatch se descurcă excelent la capitolul tracking pentru activități fizice, asta văzându-se și în detaliile amănunțite cu care sunt descrise informațiile.

Avem și un store cu aplicații, watch face-uri, widget-uri și altele, care vine cu o gamă variată de opțiuni. Avem și posibilitatea de a stoca până la 500 de melodii și îl putem conecta la perechea noastră de căști Bluetooth.

În final, ceasul Garmin Vivoactive 3 Music primește din partea mea nota

8.5