Timp de citire: 3 minute

OPPO X 2021 este un smartphone concept pe care am avut ocazia să îl văd marți, în București, cu ajutorul echipei OPPO România, cărora le mulțumesc pentru invitație. Adevărul este că a fost și primul eveniment de acest fel la care am participat, așa că a fost o ocazie cu adevărat specială.

Publicitate

OPPO X 2021 este primul smartphone cu ecran rulabil din lume. Este fantastic că această idee a devenit realitate, iar viitorul sună promițător. Cei de la OPPO au prezentat un dispozitiv first-gen foarte interesant, care reprezintă, de fapt, un showcase a ceea ce se poate realiza în acest moment.

Device-ul arată exact ca un telefon obișnuit, iar feeling-ul este asemănător. Mi se pare mai ușor decât Samsung Galaxy Z Fold 2, lucru pe care îl apreciez.

Vedeta la acest telefon este sistemul de rulare a ecranului. Acesta funcționează pe baza a două motorașe ce împing cele două părți componente ale telefonului, iar ecranul se învârte în jurul unui ax. La interior există și niște părți realizate din oțel inoxidabil ce asigură durabilitatea device-ului în timp. Pentru a extinde display-ul, trebuie să glisăm ușor degetul peste butonul de pornire, în sus, iar pentru a reveni la forma inițială trebuie să glisăm în jos peste același buton.

Display-ul este unul frumos, viu colorat și de calitate. Pariez că este realizat de BOE, ei fiind unii dintre primii producători de ecrane ce au prezentat display-uri pliabile. Avem o diagonală standard de 6.7 inch, iar atunci când extindem ecranul ajungem la o diagonală de 7.4 inch.

Nu se știu alte detalii și specificații despre acest device, el fiind un simplu prototip. Nu vom vedea acest model pe piață vreodată, însă ne putem aștepta ca viitorul să ne rezerve un nou form factor pentru telefoanele mobile.


Eu m-am și jucat pe el și mi-a plăcut. Tranziția este foarte fluidă între cele două moduri de extindere pentru ecran. Desigur, mai este de lucru aici. Există și niște minusuri precum lipsa unei camere frontale, un singur difuzor care este blocat de mecanismul de rulare atunci când este acționat și o cameră slăbuță. Dar, din nou, nu discutăm despre un telefon gândit pentru un end-user, ci este, de fapt, o prezentare a ceea ce se poate realiza în acest moment.

OPPO au reușit să mă impresioneze cu acest dispozitiv, device pe care orice jurnalist sau cititor îl va admira. Telefonul este foarte frumos construit, cu un design elegant și care lasă un feeling plăcut în urma utilizării.

Mă bucur să văd că anumite companii tind spre inovație și doresc să schimbe ceva la ceea ce noi deja cunoaștem ca fiind un smartphone. Atât pliabilele cât și telefoanele rulabile reprezintă niște încercări de schimbare a modului în care noi utilizăm smartphone-urile noastre.


Le mulțumesc celor de la OPPO România pentru ocazia de a mă juca cu OPPO X 2021. A fost o experiență foarte frumoasă, iar device-ul în sine chiar m-a impresionat.

Vă invităm să vizionați și videoclip-ul nostru hands on pe canalul de YouTube.