Timp de citire: 2 minute

OnePlus se alătură, într-un final, celorlalte companii ce produc gadget-uri menite să ajute la monitorizarea activităților fizice. Produsul cu care aceștia își fac simțită prezența pe această piață este OnePlus Band – o brățară cu un preț decent cu senzori pentru măsurarea bătăilor inimii și a saturației sângelui, display color, baterie ce va trebui să țină destul de mult timp și multe moduri pentru sport.

Publicitate

OnePlus Band vine cu un ecran de 1.1″ AMOLED, cu control tactil, fără butoane fizice pe dispozitiv. Rezoluția display-ului este una de 126 x 294 de pixeli, iar opțiunile de customizare sunt multe. Există 37 de watch face-uri diferite (5 pe device), iar câteva dintre ele pot fi customizate și mai multe.

Brățara este ușoară, cântărind doar 10.3 grame, în vreme ce banda de cauciuc ajunge la 12.3 grame. În total, avem o brățară fitness de 22,6 grame. Cât despre benzi, acestea vin în 3 variante: Black, Navy și Tangerne Gray (portocaliu pe margini, gri în exterior), însă în cutie veți primi doar prima brățară.

Smart band-ul oferă 12 moduri diferite pentru exerciții fizice și o opțiune de Free Training pentru efectuarea unor activități ce nu sunt incluse pe listă. Avem certificare pentru rezistență la apă IP68 la 5ATM. Conexiunea cu telefonul se realizează prin intermediul Bluetooth 5.0, iar încărcarea se realizează printr-un port separat. Avem aici control pentru muzică sau shutter control pentru telefon, adăugându-se aici și suport pentru Zen Mode.

Deși nu cunoaștem capacitatea bateriei brățării, știm că ar trebui să țină cam două săptămâni. Bineînțeles că acest lucru poate fi atins într-un scenariu ideal, însă fiecare funcție activată va consuma mai multă baterie, rezultând scăderea autonomiei.

Datele monitorizate și colectate de brățără pot fi ușor monitorizate cu ajutorul aplicației OnePlus Health ce se găsește în Play Store. OnePlus Band ajunge în India la prețul de INR2,799, însă prețul de lansare primește un discount până la INR2,499, adică undeva la 27 de euro. Fiecare bandă în plus costă aproximativ 4,5 euro.