Timp de citire: 4 minute

Am primit în urmă cu aproape 3 săptămâni căștile OnePlus Bullets Wireless Z. A venit vremea să împărtășesc cu voi experiența mea de utilizare și să aflăm dacă acestea merită sau nu cumpărate.

Publicitate

Unboxing

Experiența de unboxing reprezintă pentru mine un factor important când vine vorba de produse de calitate. Cea oferită de OnePlus pentru căștile acestea este una foarte bună. Cutia se deschide ca un sertar. Suntem întâmpinați de un desen simplu cu căștile pe un carton.

 

 

Sub acel carton se află și vedetele, poziționate exact ca în desenul de pe partea exterioară. În cutie mai găsim și un slogan deja cunoscut, Never Settle, dar și o cutie mai mică. În aceasta se află 3 seturi de dopuri, cablul de încărcare cu USB Type-C și alte hârtii.

 

 

 

Design & construcție

Design-ul căștilor OnePlus Bullets Wireless Z a fost inspirat de cel al modelelor de anul trecut. Asta nu înseamnă că este unul rău. Ele stau foarte bine în ureche, nereușind să le scot nici în timp ce săream.

Cablul ce leagă bateriile este unul gros și bine făcut. Carcasele bateriilor sunt făcute din plastic, iar cablul ce duce către căști este unul mai subțire. Căștile sunt făcute din plastic, ceea ce le face ușoare. Plasticul este lucios, dar nu reprezintă o problemă acest lucru.

Avem și butoanele de control pentru volum și butonul pentru play/pauză situate pe firul căștii pentru urechea stângă. De pe butonul de play/pauză se poate activa și Google Assistant.

Căștile vin și cu certificare IP55 pentru rezistența la apă și praf. Acestea sunt disponibile în 2 culori: albastru și negru.

Sunet 

Când vine vorba despre sunet, aceste căști au un volum destul de ridicat, dar nu exagerat, oferind o experiență bună din acest punct de vedere. Bass-ul este foarte puternic, iar înaltele și joasele se aud foarte bine.

 

Avem parte de un mod low-latency pentru gaming, mod ce poate fi utilizat doar cu telefoanele OnePlus. Acesta se activează automat atunci când folosim funcția Fnatic Mode integrată în OxygenOS. Cu ajutorul lui, latența va fi de 110ms, ceea ce înseamnă că, indiferent de conținutul audio, acesta va fi mereu sincronizat cu smartphone-ul.

 

Acestea au un driver de 9.2mm ce oferă un sunet foarte calitativ și un bass, așa cum am mai spus, foarte puternic. Avem parte și de Bluetooth 5.0 la bord și suport AAC și SBC, aici nefiind găsit și suportul pentru Qualcomm aptX.

Frecvența bassului ajunge până la 25Hz, ceea ce înseamnă că aceste căști sunt apropiate de nivelul minim al auzului uman. Căștile pot reda sunete cu frecvențe de până la 20000Hz. Driverele sunt perfect echilibrate, efectul stereo fiind unul foarte bine redat. Înregistrările se aud foarte realist, ceea ce dovedește că efectul stereo este foarte bun.

Microfonul este și el bun, iar în apeluri s-au descurcat fără probleme, persoana cu care vorbeam neplangându-se de calitatea acestuia.

Comfort

Comfortul este un aspect destul de important atunci când achiziționăm o pereche de căști. Ei bine, OnePlus Bullets Wireless Z se descurcă foarte bine la acest capitol. Cântărind doar 28 de grame, aceste căști parcă nici nu există atunci când sunt folosite. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că sunt foarte ușoare.

 

 

Cablul este bine făcut și nu provoacă iritații sau mâncăimi, ceea ce este un lucru bun. Dop-urile stau foarte bine în ureche, iar design-ul căștilor le ajută să nu cadă.

Încărcare & autonomie

OnePlus promite o încărcare foarte rapidă, căștile oferind 10 ore de muzică în 10 minute de stat la priză. Autonomia acestora poate ajunge până la 20 de ore, grație celor două baterii pe care aceste căști le au.

Preț

Când vine vorba de preț, OnePlus Bullets Wireless Z sunt destul de accesibile. Se găsesc pe site-ul oficial la prețul de numai 50 de euro, aproximativ 250 de lei. Din punctul meu de vedere, acest preț este unul corect, căștile oferind un sunet calitativ, o experiență de unboxing foarte bună și comfort.

OnePlus Bullets Wireless Z – oneplus.com la 50 de euro (aproximativ 250 de lei)

Concluzii

OnePlus Bullets Wireless Z sunt niște căști foarte bune, cu un design plăcut și comfortabil. Avem parte de sunet clar și calitativ, dar și de bass impresionant pentru segmentul de preț. Pe lângă acestea, căștile vin și cu certificare IP55 pentru rezistența la apă și praf, ceea ce înseamnă că pot fi purtate fără probleme pe timp de ploaie.

Având toate acestea în vedere, eu acord acestor căști nota:

9