Acer Predator Helios 300 a ajuns la mine la sfârșitul anului 2020. Acesta a fost mult timp pe biroul meu, servind drept unitate principală pentru jocuri. M-am jucat și am editat pe el timp de câteva săptămâni, urmând ca acum să vă prezint concluzia la care am ajuns.
Spoiler alert: e o bestie.
Unboxing
Acer Predator Helios 300 vine întro cutie mare, în care vom găsi alte cutii cu încărcătorul și laptop-ul. Experiența de unboxing este una simplă, fără detalii specale.
Design, construcție și display
Laptop-ul este unul mare, greu, cu elemente de design specifice unui dispozitiv dedicat gamerilor. Avem aici un logo agresiv Predator, iluminat cu un LED de culoare albastră, iar radiatoarele contribuie și ele la agresivitate prin liniile formate de acestea.
Că vorbeam de greutate, Helios 300 cântărește undeva la 3kg, ceva de așteptat de la un laptop de gaming. Șasiul este reaizat dn aluminiu, ceea ce îi oferă durabilitate și rezistență în timp.
Ecranul este unul foarte bun, de 15.6 inch, IPS, cu o rezoluție Full HD și strat de protecție anti-glare. Avem și o rată de refresh de 240Hz, alături de un timp de răspuns de 3ms. Îmi place foarte mult faptul că Acer a reușit să subțieze marginile acestui display, lăsând mai mult loc de distracție și mai puțin pentru întreruperi.
Performanță
Înainte să discutăm despre performanța acestui laptop, să trecem în revistă lista de specificații:
- Procesor: Intel Core i7 10750H
- RAM: 16GB DDR4
- Video: Nvidia RTX 2070 cu Max-Q Design
- Sistem de operare: Windows 10 Home
- Display: 15.6″, Full HD, 240Hz & 3ms
- Stocare: 1TB SSD
Acum că știm lista de specificații a laptop-ului, este bine de spus că acesta a fost testat în jocuri noi precum CyberPunk 2077, DOOM Eternal și altele. Rezultatele? Toate au rulat excelent. CyberPunk a mers fără probleme în Full HD cu setările pe Ultra, fără vreun fel de frame drop-uri.
Acer Predator Helios 300 sfâșie orice program sau joc datorită procesorului Intel Core i7 10750H, care poate atinge o viteză de până la 5GHz în full-load, cu 6 nuclee și 12 thread-uri, alături de placa video Nvidia RTX 2070 de 8GB cu Max-Q Design, care reușește să asigure o performanță ridicată în orice titlu.
Răcirea este din nou un aspect la care Acer Predator Helios 300 stă foarte bine. Avem aici tehnologia Predator CoolBoost, care crește vitezele ventilatoarelor pentru răcire. Pentru a vă face o idee, laptop-ul are un buton „Turbo”, buton ce ridică vitezele ventilatoarelor până la 5000RPM. Enorm.
Conectivitate
Când vine vorba de conectivitate, Acer Predator Helios 300 vine cu de toate. Avem aici Wi-Fi 6, suport pentru conectare Ethernet Gigabit și Bluetooth 5.0. Vitezele pe Wi-Fi sunt foarte bune, iar conexiunea este una stabilă.
Porturile sunt numeroase și suficiente. Avem aici un port HDMI, 3 x porturi USB, 1 x port USB-C (USB 3.2 Gen 2 cu viteze de până la 10Gbps; USB charging la 5V 3A). Avem și un port Ethernet gata să vă ofere un boost la calitatea conexiunii oricând.
Sunet
Când vine vorba de sunet, Predator Helios 300 stă bine. Avem aici două difuzoare și suport DTS:X ULTRA, care poate transforma orice căști sau boxe într-un sistem surround. Avem posibilitatea de custom tuning pentru diferite gusturi, de maximizare a calității audio datorită compresiei multi-bandă și a protecției semnalului audio.
Avem aici și câteva microfoane, care funcționează bine și reușesc să redea sunetul corect către persoana de la celălalt capăt al conexiunii.
Tastatură & touchpad
Când vine vorba de tastatură, aici avem una ok, iluminată RGB și customizabilă. Tastele se simt bine, cu o cursă relativ scurtă și un feeling tactil plăcut. Spațierea este una corectă, astfel încât să fie redusă posibilitatea de a apăsa greșit.
Touchpad-ul este smooth și plăcut de folosit, însă doar pentru utilizarea obișnuită. Când vine vorba de gaming, veți fi nevoiți să folosiți un mouse separat, care să maximizeze performanțele voastre din jocuri.
Baterie & încărcare
Când vine vorba de baterie, Acer Predator Helios 300 adoptă o baterie formată din 4 celule de tip Lithium Ion (Li-Ion), iar încărcarea ajunge până la 230W. Este o viteză mare, dar corespunzătoare unui laptop de gaming.
Battery life-ul nu este cel mai lung, însă ajunge undeva la 3-4 ore de utilizare fără încărcător. Această autonomie poate fi suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.
Software
Când vine vorba de software, Helios 300 vine cu Windows 10 Home preinstalat. Totul rulează smooth, ceea ce este bine. Nu am observat urme de lag sau frânări în timpul utilizării.
Avem aici și un program numit Predator Sense, program ce are ca scop personalizarea diverselor efecte de la tastatură, modificarea vitezelor ventilatoarelor, monitorizarea temperaturilor și pornirea overclocking-ului pentru placa video. Mi se pare foarte utilă includerea unui buton dedicat pentru acest program, fiind ușor de accesat și la îndemână.
Concluzii
Acer Predator Helios 300 este cu adevărat un laptop de gaming. Avem aici specificații foarte bune, cu un procesor Intel Core i7 de generația a 10-a și o placă video Nvidia RTX 2070 de 8GB, la care se adaugă 16GB RAM DDR4 și 1TB de stocare pe SSD. Toate acestea combinate rezultă un laptop de gaming care este cu adevărat un prădător, sfâșiind orice titlu.
Există și o versiune ce vine cu specificații și mai overkill decât cele de pe modelul testat de mine, acela maximizând performanțele cu câteva adiții.
Overall, acest laptop a rulat orice titlu cu 0 probleme. Fiecare joc a mers la setări maxime la rezoluție Full HD, ceva ce nu mi-aș fi imaginat să experimentez. De asemenea, Ray Tracing-ul și-a făcut simțită prezența într-un mod excelent, îmbunătățind experiența de gaming din perioada de testare a laptop-ului Acer Predator Helios 300.
Preț & disponibilitate
Laptop-ul Acer Predator Helios 300 poate fi găsit la următoarele magazine online:
- PCGarage – 8200 de lei
- eMAG – 9500 de lei