Timp de citire: 3 minute

OnePlus 8 a sosit la noi în urmă cu aproape 2 săptămâni. Am avut timp să mă joc cu el și chiar să-l și compar cu OnePlus 7 Pro, modelul de anul trecut. Nu vreau să spun mai multe decât că urmează în curând o comparație foto la noi pe site.

Publicitate

Unboxing

OnePlus 8 vine într-o cutie mare, asemănătoare cu cea de la seria 7T. Este foarte solidă și experiența de unboxing este fantastică. Partea inferioară iese lin și, după ce partea superioară este complet îndepărtată, suntem întâmpinați de telefon și sloganul „Never Settle”, specific companiei.

Scoatem telefonul și, sub acesta, vom găsi încărcătorul Warp cu o putere de 30W și cablul roșu, clasic pentru telefoanele OnePlus. Imediat am remarcat cât de gros este acesta față de cel de la OnePlus 5T. Pe lângă acestea, OnePlus a inclus și o husă de silicon, foarte elegantă, cu sloganul „Never Settle” pe ea.

Telefonul vine pe un suport de carton, care are în interiorul său stickere, o scrisoare din partea CEO-ului companiei, cheița pentru slotul SIM și informații precum valorile SAR.

Concluzii despre unboxing: o experiență premium, care a fost chiar mai bună decât cea de la Huawei P40 Pro, cel puțin din punctul meu de vedere.

Primele impresii

Prima senzație atunci când am luat telefonul în mână a fost una plăcută. Acesta este ușor, bine construit, iar finisajul mat de pe spate este o plăcere la atingere. Telefonul este mare, dar îngust, având un ecran cu aspect 20:9.

Telefonul a bootat cu OxygenOS pe el, acesta fiind și  motivul pentru care m-am și reîntors la OnePlus. Este curat, rapid, fără multe aplicații preinstalate și, fără doar și poate, foarte ușor de costumizat. Îmi place și mă bucur că până și OnePlus 5T-ul meu vechi a primit update la Android 10 (OxygenOS 10).

Display-ul a fost al doilea lucru care mi-a furat atenția. Este impresionant. Foarte luminos, cu niște culori excelente și cu rată de refresh de 90Hz, OnePlus 8 oferă unul dintre cele mai bune ecrane din 2020.

Camera a fost un lucru la care, sincer vă spun, nu am avut așteptări mari. Plecasem de acasă către parcul Izvor cu gândul că va face măcar poze bune. Sincer vă spun că, spre uimirea mea, rezultatele scoase de acest device au reușit să mă impresioneze. Nu este o glumă, ci un adevăr. Cel mai mult mi-a depășit așteptările stabilizarea la 4K60. Când făceam filmarea am zis că e slabă, dat fiind faptul că în viewfinder se vedea cum imaginea tremură, dar după ce am deschis video-ul în galerie am rămas plăcut surprins. Voi detalia despre aceasta în curând.

Concluzii

OnePlus 8 este un flagship, iar asta se observă încă de la unboxing. Performanța, display-ul, camerele, bateria și încărcarea sunt toate la nivel de top. Design-ul este foarte simplu, dar elegant, cu o culoare care fură priviri (noi am primit varianta Glacial Green). Voi detalia despre toate acestea pe parcursul următoarei săptămâni. Până atunci, dacă aveți întrebări legate de acest device, le aștept cu drag în secțiunea de comentarii.