Timp de citire: < 1 minut

Microsoft este pe cale să anunțe un succesor pentru actualul său sistem de operare, Windows 10, pe data de 24 iunie. Iar asta ne-a oferit câteva detalii legate de suportul pentru update-uri. Conform paginii de suport, Windows 10 și Windows 10 Pro au primit datele la care nu vor mai fi suportate software.

Publicitate

Așadar, începând cu data de 25 octombrie 2025, Microsoft va renunța la suportul software pentru Windows 10. O notă importantă este afișată în partea de sus a paginii, care spune:

“Microsoft will continue to support at least one Windows 10 Semi-Annual Channel until October 14, 2025.”

Așadar, compania plănuiește să ofere cel puțin o actualizare la fiecare 6 luni pentru Windows 10. Asta este foarte bine pentru utilizatori. Însă, după data de 24 octombrie 2025, la 10 ani de la prezentare, versiunea nu va mai primi suport software.

Asta nu înseamnă că se va întâmpla ceva rău de acum înainte. Ba chiar ne putem aștepta la ceva schimbări de design în următorii ani, deși mai mici decât cele de până acum. Windows 11 în schimb va opta pentru ferestre cu colțuri rotunjite, așa cum este acum la modă. De asemenea, interfața va fi simplificată și vor exista îmbunătățiri la nivel de performanță și fluiditate.

Așa cum am precizat la începutul acestui articol, Microsoft ar urma să anunțe noul Windows 11 pe 24 iunie. Noi suntem deja pregătiți de eveniment și ne așteptăm să vedem ceva interesant. Totuși, e suprinzător faptul că Microsoft a decis să lanseze o nouă versiune de Windows, asta după ce Windows 10 ar fi trebuit să devină ultima versiune a platformei.