Timp de citire: < 1 minut

Xbox Live nu a mai fost vreodată gratuit. Din 2002 și până în prezent, acesta trebuia achiziționat ca abonament. Cu toate acestea, Microsoft a anulat acum ceva timp abonamentele anuale, ceea ce a stârnit ceva speculații privind viitorul serviciului. Acestea fac referire la posibilitatea ca Microsoft să ofere Xbox Live începând cu lansarea viitoarei console.

Publicitate

De asemenea, Microsoft investește din ce în ce mai mult într-un alt serviciu de gaming în xCloud, GamePass Ultimate. La $15/lună, aceasta va oferi acces la peste 100 de jocuri și abonații vor putea să se joace pe consolă, laptop sau telefon, în primă fază doar pe Android.

Microsoft încearcă de ceva timp să devină un concurent și mai bun pentru Sony. În 2013, aceștia au pus prea mult accent pe consolă, uitând de elementul de bază pentru care cumperi una: jocurile. Xbox One avea, la momentul lansării, mai puține jocuri decât colecția variată de pe PlayStation. Compania americană și-a dat seama de aceste greșeli, transmițând un mesaj clar referitor la jocuri chiar în timpul prezentării Xbox Series X.