Timp de citire: 2 minute

Au trecut 2 ani de la lansarea Gorilla Glass 6. Aceasta era una dintre cele mai rezistente la acel moment. Totuși, Corning a prezentat ieri noua sticlă Gorilla Glass Victus.

Publicitate

Am văzut multe tendințe în cadrul telefoanelor. Plasticul este una dintre soluțiile de top pentru telefoanele mid-range și low-end, metalul a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, un material folosit pentru telefoanele premium, iar mai apoi sticla a devenit alegerea pentru producători. Prin urmare, acum avem telefoane cu sticlă și pe față, dar și pe spate, ceea ce înseamnă că sunt mai fragile.

Cu ajutorul noii sticle Corning Gorilla Glass Victus, telefoanele pot rezista la căzături de până la 2m înălțime, iar rezistența la zgârieturi s-a dublat și ea. Cu toate acestea, seria Note 20 de la Samsung ar fi trebuit să fie prima care să adopte Corning Gorilla Glass 7, dar se pare că a fost ales un nou nume pentru aceasta.

Rezistența împotriva zgâriteturilor a Gorilla Glass a cam stagnat în ultimii ani, nefiind văzută vreo îmbunătățire semnificativă din punctul acesta de vedere. Acest lucru se schimbă cu Victus, care poate fi zgâriată la aplicarea de forțe cu modulul cuprins între 7 și 10N (Newtons). Aceasta este o îmbunătățire semnificativă, având în vedere că generațiile anterioare și sticlele competitorilor pot fi zgâriate cu forțe cu modulul cuprins între 2 și 4N (Newtons).

Cât despre căzături, Gorilla Glass 6 putea face față unor multiple scăpări de la 1.6m înălțime. Ei bine, Gorilla Glass Victus poate rezista unor multiple căzături de la 2m înălțime. Nu este o diferență majoră, dar este una. Este de apreciat faptul că, deși Corning obișnuia să se axeze doar pe zgârieturi sau căderi, acum s-au axat pe amândouă.