Timp de citire: 3 minute

Eu sunt utilizator de Android de când mă știu. Nu am mai avut până acum un telefon cu iOS ca daily driver. În cele din urmă, am avut prima mea experiență cu acesta prin intermediul lui iPhone 11. Am plecat de la iOS 13, unde m-am simțit cam limitat, dar am trecut la iOS 14 fix în a 2-a zi.

Publicitate

Adevărul e că pe iOS 14 mă simt „ca acasă”. Widget-urile și AppLibray oferă cel mai puternic feeling de Android. Din păcate, AppLibrary l-am găsit cam inutil, eu având aplicațiile deja pe home screen, așa cum era clasic la iPhone.

Widget-urile, trebuie să recunosc, chiar le-am folosit. Aproape fiecare pagină are cel puțin un widget. Unele au chiar 3! Și-mi plac. Ceea ce mă atrage la ele, în primul rând, sunt animațiile pe care Apple le-a implementat pentru ele. Not bad, Apple!

Cât despre modul în care se simte, lăsați-mă să vă spun că am fost avertizat că, dacă mă obișnuiesc, devine ca o dependență. Well, m-am obișnuit, dar singurul lucru care m-a făcut să nu-mi intre iOS în sânge a fost OxygenOS-ul de pe telefonul meu personal.

Un lucru aș vrea să-l punctez, acesta fiind punctul forte al iOS: securitatea. Îmi place modul în care Apple te avertizează de fiecare dată când se întâmplă ceva pe device-ul tău. Sistemul e mai complet decât pe Android 10 (Android 11 nu am testat).

Mi se pare că singurul lucru pe care Apple ar trebui să-l îmbunătățească este sistemul de notificări. Ar trebui să fie copiat 1:1 după Android, care are un sistem mult mai bine pus la punct.

Un alt lucru care mi-a plăcut a fost Apple Pay. A fost o experiență superbă de plată contactless și rapidă.

Concluzii

iOS 14 este în sfârșit mai atractiv pentru utilizatorii de Android. Nu aș fi dat Android-ul pentru nici o versiune de iOS din trecut. Eu sunt un power user și, deși iPhone-ul nu mi-ar putea permite să mi personalizez paginile exact cum vreau eu, asta nu înseamnă că nu m-aș putea adapta.

Totuși, chiar dacă se simte bine și fluid, nu voi face prea curând trecerea la un iPhone. Am dezvoltat o dependență pentru OxygenOS al celor de la OnePlus.