Timp de citire: < 1 minut

După multiple restricții, Huawei a pierdut contractul cu TSMC pentru producerea de procesoare, iar MediaTek nu este sigură că va obține o licență pentru a lucra cu aceștia. Așadar, compania chineză nu are alternative pentru fabricarea procesoarelor.

Publicitate

A existat o încercare a Qualcomm pentru a lucra cu compania chineză, dar autoritățile nu le-au permis acest lucru. Nici faptul că Nvidia a achiziționat ARM nu ajută. Totuși, salvarea ar putea veni dintr-un loc neașteptat: de la AMD.

Huawei are dificultăți în comunicarea și colaborarea cu firme precum Samsung, TSMC, MediaTek, WDC, Micron, Kioxia sau Sharp, care furnizează ecrane, cip-uri sau memorii.

AMD și Huawei au colaborat anul acesta pentru furnizarea de procesoare Ryzen pentru seria de laptop-uri MateBook a chinezilor. Conform transcriptului unei discuții dintre Ross Seymore şi Forrest Norrod, vicepreședintele AMD ar fi confirmat obținerea licenței pentru a furniza componente spre Huawei, asta fără a avea un efect asupra sa restricțiile autorităților din SUA.

Totuși, AMD este o companie ce produce, în general, procesoare pentru desktop-uri și laptop-uri. Cu toate acestea, ar fi interesant să vedem compania americană făcând pasul spre intrarea în teritoriul smartphone-urilor. Știm deja că Samsung ar putea colabora cu AMD pentru viitorul procesor Exynos, ceea ce face și mai probabilă intrarea AMD în spațiul telefoanelor.