Timp de citire: < 1 minut

Huawei tocmai a anunțat starea venitului după perioada Q1 2020. Aceasta este pusă într-o situație dificilă datorită problemelor cu SUA și apariției virusului COVID-19. Compania anunță o creștere de 1.4% a venitului în Q1, ceea ce arată cât de mult se aștepta Huawei să crească versus cifrele reale.

Publicitate

Compania a generat un total de  182.2 miliarde CNY, echivalent a 25.72 miliarde de dolari. Deși creșterea de 1.4% este acceptabilă, nu se poate compara cu cea de 39% de anul trecut. Cu toate acestea, Huawei spune că rezultatele au fost conform așteptărilor, ceea ce înseamnă că nici compania nu se aștepta să depășească creșterea de anul trecut.

Din păcate nu am primit numărul de device-uri vândute de companie până acum, lucru ce a fost omis din raportul pentru Q1 2020.

Multe companii se confurntă cu o greștere greoaie a venitului datorită noului coronavirus. La Huawei se mai adaugă și problemele cu SUA, care au început să afecteze compania începând cu luna mai a anului trecut, atunci când aceștia au primit interdicție spre a mai folosi suita Google pe telefoanele lor, dar și componente fabricate în US.

Compania a declarat că afacerile merg ca de obicei, ceea ce confirmă faptul că Huawei va putea livra smartphone-uri la o frecvență care să țină pasul cu ceea ce se întâmplă acum în lume.

Raportul pentru Q1 2020 se încheie cu punctul de vedere al companiei asupra pandemiei. Aceștia spun că, deși este imposibil să cunoaștem sfârșitul acestei pandemii, cei de la Huawei cred că acest obstacol poate fi trecut stând împreună.