Timp de citire: 2 minute

Începem recenziile pentru OPPO Reno3 Pro 5G care a fost primit prin programul Orange Smartphone Tester, cu un articol în care acoperim design-ul, construcția și display-ul telefonului, care sincer, pe mine m-au impresionat.

Publicitate

Design

OPPO Reno3 Pro 5G urmează rețeta clasică de sandwich de metal și sticlă care se curbează pe spate și pe față făcând ca acesta să fie super subțire la doar 7.7mm. Eu sincer nu știu telefon cu 5G să fie mai subțire de atât. Sticla din spate este una mată care nu prea atrage amprentele și împreună cu gradientul albastru-mov sigur va atrage câteva priviri.

Primul lucru pe care îl veți observa atunci când ridicați smartphone-ul este greutatea sa de doar 171 de grame care îl face să se simte mult mai ușor față de foarte multe telefoane. Telefonul este destul de îngust pentru a oferi un grip-ul ok. Nu mi s-a părut niciodată prea alunecos dar oricum, există husa din pachet dacă pentru voi este altfel. Cu toate acestea pot spune că avem de a face cu o construcție premium care ar putea folosită și pe un flagship.

Display

La această categorie OPPO Reno3 Pro 5G a reușit să mă impresioneze cel mai mult cu display-ul său curbat AMOLED de 6.5-inch cu rezoluție Full HD+ și rată de refresh de 90Hz. Această caracteristică este una despre care vă spuneam în unboxing că s-ar putea regăsi chiar și pe flagship-urile de anul acesta.

Telefonul nu optează pentru o cameră selfie pop-up și ne lasă cu un decupaj care după câteva ore de utilizare nu se va mai observa atât de mult. Cu dark mode activat aproape că nici nu mai știi că este acolo.

Opțiunile pentru culori sunt destul de puține astfel trebuie să ne mulțumim doar cu modurile Realist și Domol (sRGB). Avem și opțiune pentru luminozitate automată, mod întunecat, confort ochi, rotire automată, timp pentru închidere automată a ecranului dar și always on display care poate fi programat între ce oră să funcționeze. Mă bucur că avem și modul de reducere a pâlpâirilor în lumină redusă pentru a ne proteja ochii atunci când privim ecranul cu o luminozitate scăzută.

Unghiurile de vizualizare și luminozitatea ecranului au fost foarte bune chiar și în bătăile soarelui. Culmea, mi s-a părut mai luminos chiar și față de Galaxy S20 Ultra. Luminozitatea automată nu mi s-a potrivit bine în unele momente așa că am preferat să o dezactivez.

Mi-a făcut plăcere să urmăresc videoclipuri de pe Youtube și să editez poze în Lightroom pe acesta. Este clar că avem parte de un display de calitate cu culori plăcute, luminozitate puternică și rată de refresh de 90Hz. Demn și pentru un flagship din jumătatea lui 2020 aș zice.