Timp de citire: 6 minute

OnePlus 8 a avut ocazia să se plimbe cu mine și să mă ajute să scot niște cadre foarte bune cu el. Da, OnePlus a reușit să facă din camera lui OnePlus 8 o adevărată bijuterie. Mi se pare că merită să intre în top, deși mai sunt unele lucruri de rezolvat.

Publicitate

Înainte de a începe, iată o listă de specificații:

  • 48 MP, f/1.8, 25mm (wide), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS
  • 16 MP, f/2.2, 14mm, 116˚ (ultrawide)
  • 2 MP, f/2.4, (macro)

Senzorii ultra-wide și wide sunt exact cei de anul trecut. Cu toate astea, datorită procesării fotografiilor, imaginile par să fie făcute cu ceva mai actual.

Poze pe timp de zi

OnePlus 8 cu camera wide

Când vine vorba de poze făcute pe timp de zi, OnePlus 8 se descurcă foarte bine, așa cum era și de așteptat. HDR-ul lucrează foarte bine, reușind să echilibreze perfect imaginea de mai sus. Culorile sunt puțin mai vibrante decât erau în realitate, dar în funcție de gusturi, poate fi un lucru bun.

OnePlus 8 – ultra-wide

Pe ultra-wide se mențin foarte bine culorile. Detaliile sunt în regulă, dar nu impresionante. E și normal să nu se mențină calitatea pe senzorul ultra-wide, o problemă comună la majoritatea telefoanelor.

OnePlus 8 – wide

OnePlus 8 se descurcă excelent și cu imaginea de mai sus. Casa Poporului este bine expusă, deși soarele se afla într-o poziție ce i-ar fi putut pune probleme. Imaginea este detaliată, iar redarea culorilor este ireproșabilă.

OnePlus 8 – ultra-wide

OnePlus 8 se descurcă destul de bine și cu camera ultra-wide. Detaliile sunt mai slabe decât pe senzorul principal, dar HDR-ul își face bine treaba, reușind să controleze lumina soarelui.

OnePlus 8 - ultra-wide
OnePlus 8 – ultra-wide

OnePlus 8 s-a descurcat bine cu a sa cameră ultra-wide în a surprinde atâtea detalii precum în imaginea de mai sus. HDR-ul a lucrat ireproșabil, reușind să expună corect întreaga imagine. Culorile sunt naturale, fără a le satura excesiv.

OnePlus 8 – ultra-wide

În imaginea de mai sus, observăm o expunere foarte bună, cu umbre corect expuse. Culorile sunt naturale și plăcute ochiului. Detaliile nu sunt nici ele rele, dar se vede că a fost folosită camera ultra-wide.

OnePlus 8 – ultra-wide

În fotografia de mai sus, OnePlus 8 a surprins foarte bine pasajul Macca Villacrosse, redând foarte bine culorile. Detaliile sunt ușor spălăcite, dar HDR-ul a lucrat foarte bine, reușind să captureze albastrul cerului ce se vedea prin acoperiș.

OnePlus 8 – macro

Când vine vorba de macro, OnePlus 8 are un senzor dedicat pentru asta. Pozele ies bine atât timp cât condițiile de lumină sunt decente.

Poze în lumină scăzută

OnePlus 8 – wide + Nightscape

OnePlus 8 se descurcă foarte bine în low light. Imaginea de mai sus are foarte multe detalii și o expunere corectă. Culorile sunt foarte bune, galbenul nefiind exagerat.

OnePlus 8 – ultra-wide + Nightscape

Când vine vorba de captură nocturnă cu camera ultra-wide, nu vă puteți baza pe telefon să scoată imagini incredibile. Observ o oarecare consistență a culorilor, dar tinde să facă imaginea prea luminoasă. Se mai distinge și un efect de blur pe margini, efect ce se datorează corecției distorsiunii provocate de lentilă.

OnePlus 8 – wide + Nightscape

Așa cum am spus, pe camera wide culorile sunt corect calibrate, iar detaliile sunt bune spre foarte bune. Expunerea nu prea dă rateuri, ceea ce este foarte bine.

OnePlus 8 – ultra-wide + Nightscape

Pe camera ultra-wide se observă același efect pe margini și apar ceva probleme cu HDR-ul.

OnePlus 8 – wide + Nightscape

Imaginea de mai sus este bine expusă, culorile sunt foarte bine redate, iar detaliile nu prea lipsesc. Imaginea este destul de echilibrată.

OnePlus 8 – wide + Nightscape

Imaginea de mai sus este o reprezentare perfectă a magiei pe care cei de la OnePlus au facut-o cu Nightscape. Totul este corect expus, iar detaliile sunt bine capturate de telefon. Culorile sunt naturale, iar peisajul este foarte interesant.

OnePlus 8 – ultra-wide + Nightscape

Observăm că, atunci când facem o poză cu camera ultra-wide a lui OnePlus 8, telefonul nu rea se descurcă la controlarea luminii venite de la stâlpi. Provoacă un lens-flare care poate distrage atenția de la subiect.

Concluzii la partea foto

Telefonul se descurcă foarte bine atunci când condițiile de lumină sunt bune. Când începe să se întunece, camera wide nu va avea mari probleme, dar cea ultra-wide da.

 

Video

Primul video este filmat în 4K30 cu camera ultra-wide. Am observat un trend: camera tinde să nu expună corect cerul. Se întâmplă, mai ales atunci când vine vorba de filmat ultra-wide.

În video-ul de mai sus veți putea observa mai bine problema cu cerul. Stabilizarea este destul de bună, dar nu excelează la acest capitol când vine vorba de senorul ultra-wide.

În acest video se poate observa o ușoară ridicare a luminozității pe clădirea din față, dar a expus corect restul cadrului, inclusiv statuia.

Când vine vorba de stabilizare la 4K60, OnePlus 8 se descurcă bine. Nu excelează, dar e impresionant să văd cât de mult a ajutat partea de procesare la îmbunătățirea experienței de filmare.

Videoclip-ul de mai sus a fost filmat în modul special care imită efectul de 21:9 de la filme. Stabilizarea este bună, mai ales că am folosit filmarea la 4K60.

Când vine vorba de filmare nocturnă, OnePlus 8 are ceva probleme cu focalizarea. OnePlus 7 Pro nu le are. Nu știu care este problema, dar se va observa pe video-ul de mai sus cum se manifestă.

Interfața camerei

Interfața camerei nu prea s-a schimbat. A adoptat un design puțin mai modern, dar nimic mai mult. Rămâne în continuare foarte simplă și extrem de ușor de utilizat.

 

Concluzii

OnePlus 8 are o cameră tare bună. Pe timp de zi nu rămâne în urma nimănui. Când se lasă întunericul, camera ultra-wide începe să sughițe la capitolul detalii și expunere.

Când vine vorba de video, OnePlus 8 tinde să expună bine subiectul și zonele care-l interesează pe privitor, dar cerul iese din lista sa de priorități, aproape uitând de el. Acest lucru se întâmplă în special cu camera ultra-wide. Când se lasă seara, OnePlus 8 sughiță la focalizare, iar stabilizarea devine inutilizabilă.

Așadar, da, OnePlus 8 are o cameră foarte bună. Dacă puteți trece peste minusurile mai sus menționate, veți fi bucurați de experiența pe care acest device o va oferi cu ajutorul multitudinilor de alte beneficii și funcții.