Timp de citire: 7 minute

Cum putem utiliza orice smartphone de top pentru a juca jocuri, fie el și un Samsung sau un iPhone, continuăm să vedem o creștere a telefoanelor concepute special pentru gameri. Nubia Red Magic 3S este unul dintre telefoane specifice gaming-ului. Cu o rată de refresh de 90Hz, procesorul Snapdragon 855+ și funcții speciale pentru jocuri, acesta este poate fi o alegere bună.

Publicitate

Începând de la un preț rezonabil de doar 479€, Red Magic 3S merită un loc printre cele mai bune telefoane de gaming. Dar dacă vă gândiți să vă cumpărați unul, poate veți dori să știți cum se descurcă și în alte aspecte decât gaming-ul. Este destul de rar să vezi un telefon la acest preț care se laudă cu un ventilator înăuntru și așa aspect exterior.

Am folosit Red Magic 3S timp de mai bine de o săptămână pentru a afla dacă este la fel de bun pe cât pare pe hărtie. Acesta este fără nici o îndoială, cel mai rapid smartphone pe care l-am folosit vreodată. Este o plăcere să te joci pe el PUBG Mobile, însă camera și software-ul nu au reușit să mă impresioneze. Red Magic 3S are de asemenea un design atrăgătăr (cel puțin pentru mine) incluzând o bandă RGB în spate care poate fi personalizată.

Dacă jocurile sunt în topul tău de priorități, atunci Red Magic 3S poate să fie de luat în considerare. Înainte să-i începem review-ul haideți să aruncăm o privire la ce primim în cutie.

Unboxing

Telefonul vine într-o cutie neagră care conține manualul de utilizare, garanția, cheița pentru scos SIM-ul încărcătorul de 18W și un cablu USB-C. Stickerele cu logo-ul Red Magic nu sunt uitate.

Design

Telefoanele încep să devină mai mari din ce în ce mai mult în fiecare an și Red Magic 3S nu este o excepție. Acesta este destul de mare în mână și un pic greoi dar totuși conferă un grip în mână destul de bun. Carcasa este una metalică puțin curbată cu o cameră de 48MP plasată sus pe mijloc. O bandă RGB coboară până la logo-ul de jos, care de asemenea luminează și el. Ambele pot si customizate separat pentru a vă avertiza asupra notificărilor sau să pulseze în timp ce ne jucăm.

În partea de jos găsim un port USB-C, un difuzor și tăvița pentru cartelele Dual-SIM, în timp ce partea superioară are o mufă jack de 3.5mm. Marginea din stânga, care va fi îndreptată în jos în ce timp ce ne jucăm are niște conectori pogo pentru un dock. În partea din dreapta (sau sus în timpul unei sesiuni de gaming) sunt regăsite 2 triggere, grila de aerisire și butoanele de volum și power. Avem și o altă grilă în partea din spate pentru a permite aerului rece să intră în telefon ca parte a sistemului de răcire, care include un ventilator înăuntru.

Red Magic 3S vine în culorile Mecha Silver, Eclipse Black și Cyber Shade care este exclusivă versiunii de 12GB + 256GB. Eu am folosit modelul Cyber Shade pentru acest review și este cu siguranță atrăgător. În timp ce este revigorant să mai vezi un design unic cu asemenea gradient, cred că multe persoane se vor simți ciudat să scoată din buzunar telefonul în timp ce merg cu metroul, autobuzul sau sunt la un bar. Însă mie mi se pare al naibi de atrăgător și nu cred că aș pune o husă peste el.

Un minus al telefonului este lipsa unui grad de rezistență la apă. Acest lucru este de înțeles având în vedere grilele pentru ventilator, dar înseamnă că trebuie să fim atenți în jurul lucrurilor umede.

Display

Motivul principal pentru care Red Magic 3S este atât de masiv este ecranul AMOLED de 6.55-inch cu suport HDR. Nu numai că acest display arată excelent indiferent de ce urmărești pe el dar are și o rată de refresh de 90Hz. Ceea ce mi s-a părut ciudat este că nu există o opțiune pentru a-l seta la 60Hz, el fiind setat permanent la 90Hz.

Pentru a completa acea rată de refresh a ecranului care-i oferă telefonului o senzație smooth, există și o rată a accelerației tactile de 240Hz. Ca urmare, fiecare atingere sau glisare are un feedback imediat pe ecran. Aceasta vă oferă cea mai bună șansă posibilă de a câștiga în jocurile FPS și nu numai.

Rezoluția ecranului este de 2340×1080 pe care am găsit-o destul de lizibilă, cu o luminozitate suficientă atunci când ai nevoie. Avem și moduri prestabilite: Colorful , Regular (DCI=P3), și Natural (sRGB). Nu ne răsfățăm cu un senzor de amprente sub ecran, acela este poziționat pe spate…

Performanță

Cu procesorul Snapdragon 855+, 12GB RAM și stocarea de 256GB UFS 3.0, obținem un pachet hardware excelent pentru prețul cerut. Acestea din urmă fac ca telefonul să fie gata de a mânca pe pâine orice joc sau aplicație pe care o vei arunca pe el. Telefonul are putere sub capotă, iar acest lucru se reflectă în performanța jocurilor. Iată câteva benchmark-uri pentru referință:

Autonomie

În interiorul lui Red Magic 3S se află o baterie de 5000mAh și oferă o autonomie impresionantă. Am putut folosi telefonul pentru a naviga pe internet, la o sesiune de PUBG de 2 ore, câteva poze și videoclipuri și câteva ore de urmărit Youtube și încă îmi mai rămăseseră câteva procente. O zi de utilizare se poate obține lejer, poate chiar una jumătate.

De asemenea, avem și încărcare ”rapidă” la doar 18W care la testul meu a umplut bateria la loc în 2 ore și 1 minut. Modul de economisire a bateriei este prezent iar acesta se poate activa atunci când bateria scade sub 20% sau se poate programa după preferințe.

Gaming

Deoarece este un telefon de gaming, Red Magic 3s are un mod dedicat jocurilor, numit Game Space. Glisând butonul negru din partea stângă a telefonul intrăm în Game Space și acesta ne întâmpină cu un carusel în care se află toate jocurile noastre. Găsim de asemenea și opțiuni pentru controlarea ventilatorului dar și benzii RGB din spate.

Glisând din marginea dreaptă ni se va deschide un panou care este plin de opțiuni pentru jocuri, incluzând comutatorii de oprire a mesajelor sau apelurilor, configurarea triggerelor, înregistrarea gameplay-urilor, screenshot-uri rapide și setarea setarea performanței a CPU-ului sau GPU-ului. Ultima opțiune împinge frecvențele la limită dar consumă bateria destul de rapid.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre design-ul lui Red Magic 3S sunt triggerele laterale. Software-ul permite maparea acestora pentru diferite comenzi în zona ecranului, ceea ce le face impresionant de versatile. Fie dacă vrei să arunci o grenadă sau să pui scope-ul unei arme le puteți configura după bunul plac. UPDATE: se pare că și senzorul de amprente se poate mapa, acesta fiind indicat cu litera T.

Sistem de răcire combină răcirea lichidă cu ventilatorul intern. Acesta se decide când să pornească și cât de rapid să se învârtă bazându-se pe temperatura internă. Nu am simțit nevoia să mă joc cu asta, dar avem opțiunea de a tura la maxim ventilatorul dacă este nevoie. Am observat ca telefonul să se încălzească în sesiuni lungi de PUBG Mobile dar nu a devenit inconfortabil de ținut în mână.

Difuzoarele stereo frontale sunt excelente, iar claritatea nu este rea. Mai mult, muzica ascultată pe telefon se poate sincroniza cu banda RGB din spate și arată cam așa:

Cameră

Red Magic 3S oferă o cameră principală de 48MP f/1.7 și o cameră selfie de 16MP în față. Raportându-ne la alte telefoane din această nișă, este clar că aici Red Magic 3S rămâne în urmă iar asta se reflectă în performanța camerei.

Cea mai mare problemă a camerei este zgomotul de imagine care apare în special în interior sau în condiții de lumină scăzută. De asemena, telefonul se chinuie cu expunerea, supraexpunând sau sub expunând unele zone din poze. Avem și un mod beauty dar care se poate dezactiva ușor.

Există modurile foto, video, pro, night și pretty. Adițional, există și un meniu denumit ”Camera Family” un găsim încă alte 9 moduri precum: MultiExposure, LightDraw, Electronic Aperture, Star Trail, DNG, Clone, Time-Lapse, Slow Motion și Macro.

În ceea ce privește calitate pozelor, există o creștere a contrastului și a sharpness-ului chiar și în cadre bine luminate. Modul de noapte funcționează OK dar trebuie să vă așteptați la mult zgomot de imagine și texturi ca de plastelină. Dacă faceți poze ocazional și nu aveți pretenții acest telefon se poate descurca ok.

Interesant este faptul că putem facem videoclipuri în rezoluție 8K, însă doar cu 15fps. Acestea rămân neutilizabile din păcate, chiar și în condiții bune de iluminare. Rămânem cu captura video 4K60fps care arată OK însă nu este stabilizare deloc.

Filmare 8K 15fps

Filmare 4K 30fps

Filmare Full HD 30fps noaptea

Aceste camere nu bat nici un record dar în majoritatea situațiilor, Red Magic 3S va surprinde poze decente oamenilor sau peisajelor.

OS, UI & Aplicații

Nubia Red Magic 3S a debutat cu Android 9.0 Pie la bord și din păcate tot cu el a rămas și până în ziua de azi. Software-ul se simte ca unul stock nevenind cu o groază de aplicații preinstalate de care nu ai avea nevoie.

Verdict

Nubia Red Magic 3S oferă un hardware solid la un preț ok. Nu vezi în fiecare zi un telefon cu un ventilator în interior și un design metalic atât de atrăgător. Ecranul de 90Hz nu este un gimmick acum când din ce în ce mai multe jocuri încep să adauge suport pentru această rată de refresh. Dezavantajele sunt însă camera care este medie și suportul software care încă a rămas neactualizat încă din luna August 2019…

Disponibilitate Nubia Red Magic 3S