Timp de citire: 4 minute

Monitorul BenQ Zowie XL2746S, la care mă voi referi în continuare ca fiind „BenQ Zowie XL27”, a ajuns la mine în urmă cu aproape 3 săptămâni, timp în care am putut să îmi redescopăr unul dintre hobby-urile mele: gaming-ul.

Publicitate

Rămâneți până la finalul acestei recenzii pentru a afla cum acest monitor a reușit să reaprindă în mine o flacără pe care o credeam de mult stinsă și dacă merită să faceți un astfel de upgrade.

Design & construcție

BenQ Zowie XL27 este construit din materiale premium. Discutăm aici despre o construcție din plastic și metal, care nu îl face doar foarte solid, ci și greu. Așadar, aici avem inclus un picior de suport foarte bun, realizat din metal, care va asigura o stabilitate excelentă a produsului pe orice birou.

Partea cea mai tare la acest suport este faptul că poate fi adjustată atât înălțimea, cât și unghiul de înclinare al monitorului (sus-jos, stânga-dreapta). Acest lucru este deosebit de util pentru cei ce doresc să-și asigure o poziție ergonomică în timpul sesiunilor de gaming.

Design-ul acestui monitor este unul simplu. Nu avem vreun logo pe partea frontală, lucru care mă bucură, iar accentele roșii de la suportul monitorului și de la „mouse-ul” de control dau o notă de agresivitate. Pe partea din spate găsim un panou texturat, loc în care se află și logo-ul Zowie.

 

Nu putem exclude la acest capitol „aripile” acestui monitor. Ele sunt gândite pentru a oferi o experiență de joc cât mai plăcută, evitând diferențele de contrast atunci când lumina soarelui ajunge în camera noastră.

Display

BenQ Zowie XL2746S vine cu un display de 27 de inch, cu aspect de 16:9 și rezoluție maximă Full HD. Partea cea mai interesantă este că avem aici o rată de refresh de 240Hz, ceea ce va asigura o experiență smooth de gaming.

 

Atenție!
Monitorul va rula la 120Hz doar pe consolele Xbox Series X prin intermediul unui cablu HDMI 2.0.

Panoul folosit de BenQ aici este unul TN și vine cu o mulțime de opțiuni de personalizare: de la luminozitate, până la contrast și alte funcții interesante dedicate gamerilor. Țineți minte că acesta este un monitor de gaming, motiv pentru care fără niște setări custom nu veți fi încântați de modul în care filmele se văd pe el. Aici avem și tehnologia DyAc+, care va îmbunătăți semnificativ experiența de utilizare.

Conectivitate

BenQ Zowie XL27 vine cu o mulțime de porturi: 1 x port DVI-DL, 2 x porturi HDMI, 1 x port DisplayPort 1.2, 1 x headphone jack, 1 x mic jack, 3 x porturi USB. Așadar, aici nu cred că veți avea vreo problemă cu conectivitatea. Sunt sigur că fiecare port în plus va fi util cuiva la un moment dat. Mie mi se pare super că acest monitor poate să extindă numărul porturilor USB de la PC cu 3.

Aici vreau să discut și despre „mouse-ul” pe care îl primim la acest monitor. Pe lângă butoanele fizice de pe produs, avem și un fel de controller pentru setările pe care le putem face aici.

Este o adiție interesantă și completează foarte bine design-ul monitorului.

Joacă, joacă și iar joacă!

Am avut monitor de gaming la teste, deci m-am jucat! A fost o experiență foarte interesantă și m-am simțit ca un copil. DOOM Eternal nu a arătat niciodată mai bine. Noaptea pe la ora 2 stăteam și mă luptam cu demonii din joc, iar asta nu s-a mai întâmplat de mult timp.

Am jucat și altele. Aici includem Star Wars Battlefront 2, de care m-am bucurat foarte mult. A fost amuzant și totul s-a mișcat foarte fluid pe acest monitor. Adăugăm la listă și jocuri precum Counter Strike, League of Legends, Watch Dogs 2, GTA V sau Fortnite. Toate au arătat excelent pe ecranul lui Zowie XL2746S.

Nu știu de ce, dar a fost pentru prima dată când am simțit că eu chiar iau parte la acțiunea jocului. A fost o experiență interesantă, smooth și rapidă, motiv pentru care cred că am avut această senzație. Oricum, e clar că aici discutăm despre un produs de la profesioniști pentru profesioniștii din eSports.

Concluzii

BenQ Zowie XL2746S a fost unul dintre produsele pe care aș fi vrut să le folosesc non-stop, însă nu se poate. Experiența a fost una fantastică în timpul sesiunilor de gaming. Pentru filme am creat un profil custom de setări pe care l-am utilizat și care a reușit să îmi asigure o experiență de vizionare optimă.

Recomand acest monitor? Sigur că da. Tuturor gamerilor înrăiți le recomand monitorul Zowie XL2746S. Este o experiență dusă la un cu totul alt nivel. Desigur, vorbele nu pot dovedi asta, însă dacă aveți experiența să îl încercați, veți fi plăcut suprinși de ceea ce poate oferi monitorul.

Preț & disponibilitate

BenQ Zowie XL2746S poate fi găsit la următoarele magazine online:

  • iPon – 3010 lei
  • PC Garage – 3500 de lei
  • ozone – 3050 de lei