Timp de citire: 2 minute

Telefoanele OnePlus sunt cunoscute pentru calitatea construcției si experiența software pe care acestea le oferă. Totuși, compania nu a fost văzută prea bine atunci când venea vorba de cameră. Nu că ar fi fost rea, însă până la OnePlus 8 Pro nu a fost chiar în rând cu ceea ce oferea competiția.

Publicitate

Iată că acum lucrurile par să se schimbe, compania chinezească punând accent pe aspectul acesta. Prin urmare, echipele de developeri lucrează la noi moduri de cameră, având ca scop îmbunătățirea experienței de utilizare.

Conform unor oameni de la XDA Developers, în codul sursă al ultimului update Beta pentru OnePlus 7 și 7T, adică OxygenOS 11, au fost descoperite niște linii ce ne indică viitoarea prezență a unor noi moduri de fotografiere pentru telefoanele brandului. Acestea ar fi 4 la număr:

Tilt-Shift Mode

Tilt-Shift este unul dintre modurile ce își va face apariția pe telefoanele OnePlus. Acesta face referire la fotografia tilt-shift, care redă o imagine de mărime naturală sub forma unei miniaturi.

Unul dintre membrii XDA au reușit să ruleze acest nou mod pe telefonul său OnePlus și a realizat câteva capturi de ecran. Totuși, el nu a putut da click pe nici o imagine tilt-shift pentru a ne arăta cum lucrează. Iată cum este prezentat viitorul mod de fotografiere:

Starburst Mode

Starburst va fi un mod de fotografiere ce va face sursele puternice de lumină să pară ca niște stele. Acesta este în contrast cu modul obișnuit în ceea ce privește reprezentarea unei surse puternice de lumină, de exemplu Soarele, ca o bilă strălucitoare. Acest mod va adăuga elemente specifice stelelor imaginilor ce au în componența lor surse puternice de lumină.

Moon Mode

Moon Mode este o funcție pe care o tot vedem pe telefoanele altor companii. Aceasta își va face apariția și pe telefoanele OnePlus, chiar dacă OnePlus 9 ar putea lăsa în urmă camera telephoto. Acest nou mod va adăuga filtre pentru schimbarea culorii lunii în imagini.

Hyperlapse

Aplicația de cameră OnePlus oferă deja modul de Timelapse, mod ce capturează videoclipuri ce se mișcă rapid în diferite scenarii. Totuși, aici va fi adăugat un mod Hyperlapse, care va permite telefoanelor OnePlus să realizeze video-uri timelapse din mișcare.

Acestea sunt modurile pe care OnePlus ar urma să le adauge în aplicația de cameră. În afară de acestea, există mențiunea unei funcții „Focus Peaking” care scoate în evidență zonele în focus din imagini. Acest lucru este similar cu opțiunea de highlight de pe camerele mirrorless.

Disponibilitate

Noile moduri nu vor fi momentan disponibile în aplicația OnePlus Camera. Ceea ce v-am prezentat se bazează pe codul sursă al ultimei versiuni ale acesteia. Putem să presupunem că toate funcțiile și modurile noi vor fi prezentate oficial odată cu lansarea seriei OnePlus 9 în luna martie a acestui an.