Timp de citire: < 1 minut

Wireless Charging este o tehnologie pe care multă lume o adoră, dat fiind faptul că nu mai trebuie să scoatem sau să introducem cablul în portul de încărcare pentru a ne alimenta dispozitivele. Totuși, la momentul actual tehnologia se bazează pe niște pad-uri pe care trebuie așezate device-urile. Este acesta viitorul pe care toți ni-l dorim de la wireless charging?

Publicitate

Evident că nu. Multe companii au promis încărcare wireless contactless de câțiva ani, unele chiar demonstrând cu prototipuri că funcția este în lucru și că va putea fi disponibilă în viitor. Xiaomi ne-a prezentat recent un demo al „Mi Air Charge” care face exact acest lucru, însă un brand care ne-a surprins este Motorola, care și-au arătat mușchii prin tehnologia lor de încărcare contactless.

Un executiv din cadrul Motorola a postat pe Weibo un video care ne arată un prototip al unei stații de încărcare remote cu denumirea de „Motorola One Hyper”. În acest video, pe care îl atașăm mai jos, oficialul ne prezinta două telefoane ce se încarcă wireless la distanțe de 80, respectiv 100cm de alimentator. Telefoanele arată precum Motorola Edge, însă nu se știe dacă există modificări hardware aduse dispozitivelor.

Videoclipul continuă cu demonstrația că încărcarea se oprește atunci când cineva pune mâna în fața stației de alimentare. Astfel, Motorola ne arată un sistem conceput să detecteze momentul în care cineva trece prin fața alimentatorului, motivul fiind sănătatea persoanei respective.

Totuși, spre deosebire de Xiaomi, Motorola nu ne-a furnizat și alte detalii legate de modul de funcționare al tehnologiei. Nu se știe când vom vedea această funcție pe telefoane, însă probleme cauzate de această noutate vor trebui mai întâi rezolvate.