Timp de citire: 3 minute

Eu locuiesc în Onești de când mă știu. Timp de 17 ani am observat evoluția lucrurilor la nivel local, însă nu am remarcat avansuri majore din punct de vedere tehnologic. Totuși, anul 2020 a venit cu o inițiativă locală de a crea o aplicație ce poate ajuta cetățenii să găsească servicii, restaurante sau să publice anunțuri de vânzare, angajare sau promovare fără efort.

Publicitate

Am decis să o descarc și să mă joc puțin cu ea. În cadrul acestui articol veți afla cum o idee bună poate contribui la dezvoltarea unui oraș rămas cam în urmă. Am discutat cu unul dintre dezvoltatorii aplicației, i-am pus câteva întrebări, iar răspunsurile primite le veți putea descoperi mai jos.

MY ONESTI are un UI simplu și intuitiv. Avem o bară de navigare cu 5 tab-uri (Home, Marketplace, Jobs, Blog și Menu), dar și locuri și servicii organizate sub formă de categorii în meniul principal al aplicației. De asemenea, avem și o bară de căutare și un loc dedicat anunțurilor promovate. Totul se mișcă rapid, iar listarea în aplicație și pe site este gratuită.

Cum a început proiectul MY ONESTI?

In mai 2020, am plecat de la ideea de a pregati in format digital o brosura cu activitatile locale pe care sa le recomandam clientilor care ne trec pragul la una dintre locatiile pe care le detinem. Am contact atunci cativa oameni minunati si talentati ce au raspuns cu bucurie initiativei noastre. Am sfarsit prin a primi atat de multe cereri de a include activitati in aceasta brosura, incat am realizat faptul ca la Onesti ar fi necesara o aplicatie (implicit un site) unde sa fie listate toate serviciile disponibile. Producatori locali, oameni creativi, tineri talentati, tuturor sa le oferim vizibilitate online, de la cea mai de succes afacere si pana si la cel mai mic magazin de cartier„, au declarat Anca & Birkan Tapınç, dezvoltatori ai aplicației MY ONESTI.

Ne dorim sa incurajam oamenii ambitiosi si creativi, oamenii ce pun pasiune in tot ceea ce fac si sa descurajam imitatia si furtul de idei. Doar asa vom putea crea acel sentiment puternic si frumos de comunitate in care sa traim impreuna cu drag„, a adăugat acesta.

Văd în aplicație opțiunea „Membership”. Urmează ceva în legătură cu ea?

Secțiunea Memberships este momentan in lucru si va fi înlocuită de Marketing Packages/Pachete de Promovare. Listarea pe site și aplicatie a activităților și anunțurilor este complet gratuită. Pentru cei ce doresc să aibă mai multă vizibilitate, vor fi disponibile 2 pachete de promovare care să se plieze pe necesitățile activității pe care o desfășoară.

Dezvoltatorul a ținut să precizeze faptul că pune mare accent feedback-ul utilizatorilor și este deschis la sugestii din partea fiecăruia. I-am împărtășit dorința mea de a fi disponibil un dark mode în aplicație, iar acesta m-a asigurat că vor lua în considerare propunerea si vor cauta modalități pentru ca această opțiune să își găsească locul în setări.

O inițiativă locală ce fără îndoială va contribui în mod pozitiv la dezvoltarea orașului nostru. Accesul la informații ușor și intuitiv, atât pentru cetățenii din Onești cât și pentru pentru cei care ne vizitează, nu face decât să adauge un plus de valoare fiecărei activități desfășurate pe plan local. Susțin și promovez ideile care aduc o contribuție la viața de zi cu zi, făcând-o mai ușoară.

MY ONESTI este disponibilă în Apple App Store, Google Play Store și Huawei AppGallery.