Timp de citire: 3 minute

Am avut ocazia să petrec câteva zile cu ultimul flagship Huawei, P40 Pro. Acest telefon a fost lansat în luna martie, pe 26, și a venit cu o serie de îmbunătățiri la nivel hardware, dar și software. Spre deosebire de modelul de anul trecut, acesta adoptă noul Kirin 990, chip capabil 5G, un nou senzor de 50MP, un senzor ultrawide de 40MP, dar și, pentru prima dată pe un smartphone al producătorului chinez, un ecran cu rată de refresh de 90Hz.

Publicitate

Unboxing

Telefonul vine într-o cutie albă, așa cum sunt de obicei livrate seriile P, cu logo-ul companiei pe aceasta și numele modelului. De asemenea, nu poate lipsi sigla Leica ce ne confirmă că pe acest device avem parte de o optică foarte bună. Ceea ce s-a schimbat este faptul că, tot pe cutie, avem un nou logo: logo-ul AppGallery. Acesta semnifică că pe acest device nu sunt prezente serviciile Google, care pentru unii utilizatori este o problemă destul de mare.

P40 Pro – cutie albă, specifică seriei P

În interiorul cutiei suntem întâmpinați de telefonul așezat într-o folie de plastic ce-l protejează. Trecând mai departe, găsim o cutiuță în care se află o husă de silicon. Acesta fiind un model de teste, nu am primit certificatul de garanție și nici manualul de utilizare, dar în pachetul original vor fi prezente și acestea. Pe cutiuță găsim și cheița pentru slotul SIM al telefonului.

Sub cutiuța de care vorbeam mai sus găsim încărcătorul de 40W Huawei SuperCharge, cablul Huawei de la USB A la USB C, cu accente mov în interior, și o pereche de căști Type-C cu un design asemănător cu AirPods.

Primele impresii

Huawei P40 Pro a reușit să mă impresioneze încă de la prima pornire. Acest device este unul dintre cele mai echilibrate pe care eu le știu. Îmbină toate cerințele și tehnologiile necesare pentru a fi un smartphone excelent. Huawei P40 Pro are un design atrăgător, cu un spate cu finisaj mat ce se comportă bine cu amprentele. Avem parte de un ecran curbat, dar nu dus la extrem, ce oferă o experiență de utilizare excelentă în orice condiții. Rata de reîmprospătare de 90Hz este o adiție în premieră pe telefoanele Huawei.

Deși acest telefon nu are servicii Google, eu am încercat să mă descurc foarte bine doar cu serviciile Huawei și am reușit. Nu am simțit lipsa aplicațiilor Google. Singurul lucru care a fost în minus a fost aplicația BTPay, aplicație la care nu am avut acces. Supriza a fost să văd că Revolut funcționează pe acest device.

Camera acestui device este cu adevărat una demnă de podium. Este foarte detaliată și oferă niște culori fantastice, dar, foarte important, naturale. Avem parte de un setup cu 4 camere: una wide de 50MP, una ultrawide de 40MP, una telephoto de 12MP cu zoom optic 5x și ultima, dar nu cea din urmă, camera ToF.

P40 Pro – camera app
P40 Pro – setup-ul de camere

Curând voi detalia mai bine experiența de utilizare cu Huawei P40 Pro. Review-ul este pe drum și am pregătit pentru acesta și o comparație foto între P40 Pro și un device puțin mai vechi de la compania chineză.