Timp de citire: 3 minute

Acum că am avut câteva zile de petrecut cu noul Huawei P40 Pro, am putut să trag o concluzie referitoare la calitatea display-ului pe care compania chineză l-a utilizat.

Publicitate

Pe Huawei P40 Pro este utilizat un display OLED de 6.58 inch, cu o rezoluție de 1200×2640 pixeli (FullHD+). Acesta este certificat HDR10 și oferă până la 16 milioane de culori. Avem parte de margini subțiri și un decupaj în formă de ‘pilulă’, cu care m-am obișnuit după primele 15 minute de utilizare. Acest decupaj ascunde două camere, una wide și una ToF, dar și senzorul pentru deblocare facială.

Huawei P40 Pro – decupaj tip ‘pilulă’

Sub display avem parte de un scanner de amprente optic care este rapid și reprezintă o metodă bună de deblocare a device-ului.

Pe acest model Huawei a adus în premieră rata de refresh de 90Hz, ceea ce anul trecut am văzut pe puține smartphone-uri. În 2020 display-ul cu rată de reîmprospătare mare a devenid un trend urmat de toți producătorii. Chiar și pe unele mid-range-uri am început să vedem astfel de ecrane.

Huawei P40 Pro – 90Hz în premieră pe un device al companiei

Deși producătorii precum Samsung, Oppo sau OnePlus au ales să integreze un display de 120Hz pe telefoanele lor, Huawei a optat pentru unul de doar 90Hz. Nu mă deranjează personal. Ba chiar cred că e mai bine pentru baterie, iar diferențele dintre 90Hz și 120Hz sunt mult mai mici decât cele dintre 60Hz și 90Hz. Jocurile pe acest display se mișcă superb.

Huawei P40 Pro – CoD Mobile

Deși acest display este doar FullHD+, asta nu înseamnă că nu oferă o experiență excelentă în orice condiții de utilizare. Avem un ecran sharp, cu niște culori foarte bine calibrate și o luminozitate foarte bună la soare.

Huawei P40 Pro – display sharp cu unghiuri excelente de vizualizare și luminozitate foarte bună

Concluzie

Huawei P40 Pro

Display-ul lui Huawei P40 Pro este unul de top și foarte echilibrat. Acesta aduce o rată de refresh de 90Hz și niște culori foarte bine calibrate. Avem o luminozitate foarte bună chiar și la soare, toate acestea făcând din ecranul cu care este echipat device-ul să fie unul dintre cele mai bune de pe piață.